-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indija patvirtino rusišką vakciną nuo COVID-19 „Sputnik V“

Indija leido naudoti rusišką vakciną nuo COVID-19 „Sputnik V“, antradienį paskelbė svarbi vietos vaistų gamintoja.
„Sputnik V“ vakcina
„Sputnik V“ vakcina / „Scanpix“ nuotr.

Sprendimas turi suteikti postūmį Indijos vakcinavimo kampanijai, šalyje rekordiniu greičiu plintant pandeminiam koronavirusui.

„Sputnik V“ yra trečia Indijos patvirtinta vakcina po Oksfordo universiteto ir „AstraZeneca“ sukurtos vakcinos bei Indijos bendrovės „Bharat Biotech“ sukurto skiepo „Covaxin“.

„Mes labai patenkinti gavę leidimą ekstremalios padėties sąlygomis naudoti Indijoje „Sputnik V“, – sakoma farmacijos bendrovės „Dr Reddy's Laboratories“ vieno iš pirmininkų G.V.Prasado pareiškime.

„Indijoje daugėjant [užsikrėtimo koronavirusu] atvejų, vakcinavimas yra veiksmingiausias įrankis mūsų kovoje su COVID-19“, – pabrėžė jis.

1,3 mlrd. gyventojų turinti Indija pastarosiomis savaitėmis grumiasi su didžiule pandemijos banga, paskatinusia įvesti naktines komendanto valandas ir suvaržyti žmonių judėjimą bei kitokią veiklą.

Pirmadienį šalis pranešė per ankstesnę parą užregistravusi daugiau kaip 161 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų. Per parą išaiškinamų atvejų skaičius septintą dieną iš eilės buvo didesnis nei 100 tūkstančių.

Dėl Rusijos tiesioginių investicijų fondo (RDIF) remiamos „Sputnik V“ Indijoje jau sudaryta gamybos sutarčių; pagal jas turi būti pagaminta 852 mln. šios vakcinos dozių.

RDIF vadovas Kirilas Dmitrijevas pareiškime nurodė, kad leidimas vartoti šią vakciną Indijoje yra „svarbus etapas“ po „plataus masto bendradarbiavimo“ dėl vakcinos klinikinių bandymų šioje Pietų Azijos valstybėje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Sputnik V“ vakcinos siunta
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Sputnik V“ vakcinos siunta

Maskva deda daug pastangų užsienyje populiarinti rusišką vakciną nuo pandeminio koronaviruso „Sputnik V“, sulaukusią skeptiškų vertinimų ne tik daugelyje Vakarų šalių, bet ir pačioje Rusijoje.

Rusija šią vakciną įregistravo pernai rugpjūtį, dar neatlikusi didelio masto klinikinių bandymų. Dėl šios priežasties Vakarų ir kai kurie Rusijos ekspertai reiškė susirūpinimą dėl per didelės skubos kuriant šį preparatą, o kritikai jį apibūdino kaip priemonę Rusijos geopolitinei įtakai padidinti.

Indija, kur įsikūrusi didžiausia pasaulyje vakcinų gamintoja, savo skiepijimo programą pradėjo sausio viduryje ir jau panaudojo per 10,8 mln. skiepų dozių.

Tačiau ambicingam vyriausybės tikslui iki liepos pabaigos paskiepyti 300 mln. žmonių gali iškilti grėsmė: pasirodė pranešimų, kad kai kuriose valstijose trūksta vakcinų dozių, o dalis žmonių nesiryžta skiepytis.

Vyriausybė dėl augančio COVID-19 atvejų skaičiaus taip pat sulėtino vakcinų dozių eksportą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius