-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijai smogęs ciklonas Laila nusinešė 26 žmonių gyvybes

Ciklonas Laila, kurio atneštos liūtys ir smarkūs vėjai kelias pastarąsias dienas niokojo Indijos pietrytines pakrantes, penktadienį susilpnėjo, tačiau stichija nusinešė iš viso 26 žmonių gyvybes, pranešė pareigūnai.
Ciklonas „Laila“
Ciklonas Laila / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ciklonas Indija

Audra, kuri susiformavo virš Bengalijos įlankos, pirmiausia smogė pietinei Tamil Nadu valstijai, o ketvirtadienį nuslinko tolyn į sausumą kaimynėje Andra Pradešo valstijoje. Smarkios vėtros vartė medžius, elektros linijų atramas ir gadino ryšių linijas.

Andra Pradešo stichinių nelaimių valdymo komisaras T.Radha naujienų agentūrai AFP sakė, kad prieš atslenkant audrai buvo evakuota daugiau nei 70 tūkst. žmonių, jiems nurodyta likti saugiose vietose iki penktadienio vakaro.

Pasak pareigūno, valstijoje per incidentus, susijusius su šia audra, žuvo mažiausiai 17 žmonių.

Televizija rodė išverstų medžių sudaužytus automobilius, trobeles, nuo kurių buvo nuplėšti nendrėmis dengti stogai, potvynių ir vėjų suverstas nuolaužas valančius žmones, užtvindytus kelius ir nusiaubtus kaimus.

Smarkios liūtys pakenkė mangamedžių, bananų ir citrusinių vaismedžių plantacijoms. Pranešama, kad audra padaryta žala vertinama mažiausiai 2 mlrd. Indijos rupijų (117,4 mln. litų). Tamil Nadu valstijos, kur per audrą žuvo devyni žmonės, pareigūnai nurodė, kad gyvenimas pradeda grįžti į įprastas vėžes, kai žemumose nuslūgo potvyniai.

Ciklonas Laila penktadienį tebeslinko virš vandenyno netoli Andra Pradešo krantų, tačiau buvo gerokai susilpnėjęs. Šiuo metu jo vėjo greitis siekia 75 kilometrus per valandą, o per didžiausią audros siautėjimą siekė 125 kilometrus per valandą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius