-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje 13 moterų mirtį po sterilizacijos operacijų galėjo lemti užteršti vaistai

Užteršti vaistiniai preparatai tikriausiai tapo priežastimi, pareikalavusia 13 moterų gyvybių po vidurio Indijoje atliktų masinių sterilizavimo operacijų, šeštadienį pranešė pareigūnai, kai aukų palaikų skrodimai neatskleidė jokių chirurgų klaidų.
Indijos sterilizacijos klinika
Indijos sterilizacijos klinika / „Scanpix“/AP nuotr.

Čhatisgaro valstijos sveikatos apsaugos Amaras Agarwalas citavo preliminarias išvadas, kad preparatai, naudoti per operaciją, buvo užteršti nuodinga medžiaga – cinko fosfatu, pridūręs, kad tuos vaistus pagaminusios įmonės savininkas buvo suimtas. Tikimasi, kad valstybinės laboratorijos galutines išvadas pateiks iki pirmadienio.

Praėjusią savaitę dešimtys moterų, kurioms buvo atliktas sterilizavimas pagal vyriausybės vykdomą gimstamumo kontrolės programą, susirgo, ir mažiausiai 13 iš jų mirė. Kitos tebėra gydomos.

Valstijos vyriausiasis medicinos pareigūnas S.K.Mandalas šeštadienį sakė, kad palaikų tyrimas neparodė, jog operavęs chirurgas R.K.Gupta padarė kokių nors klaidų. Tačiau jis tebelaikomas arešte, nes yra kaltinamas, kad atliko per daug procedūrų per vieną dieną.

R.K.Gupta neigė esantis atsakingas dėl moterų mirties ir teigė, kad ši tragedija tikriausiai įvyko dėl vaistinių preparatų. Tačiau jis pripažino, kad pasitaikydavo atvejų, kai jis per vieną dieną atlikdavo iki dešimties kartų daugiau operacijų negu leidžia vyriausybės patvirtintos taisyklės.

Penktadienį policija suėmė farmacijos įmonės „Mahawar Pharma Pvt. Ltd.“ direktorių Rameshą Mahawarą ir jo sūnų, kuriems pateikti kaltinimai sukčiavimu pagal maisto ir vaistų administracijos pareigūnų skundą.

Nepriklausomi ekspertai sako, kad Indijos sveikatos apsaugos sistemai stinga priežiūros ir kad vyriausybės siūlomos ekonominės paskatos sterilizuotis sutikusioms moterims gali daryti per didelį spaudimą neturtingoms šeimoms.

Indijoje dėl kultūrinių tabu tik nedaugelis vyrų ryžtasi vazektomijos operacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius