-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje kilo protestai dėl didelio traukinių bilietų pabrangimo

Šiaurės Indijoje įpykę demonstrantai šeštadienį blokavo vieną geležinkelio liniją, taip protestuodami prieš didelį traukinių bilietų pabrangimą, apie kurį paskelbė vyriausybė, žengdama savo pirmą griežtą žingsnį vangiai ekonomikai reformuoti.
Protestas Indijoje
Protestas Indijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dešimtys protestuotojų Utar Pradešo valstijos Alahabado mieste skandavo šūkius reikalaudami tuojau pat grąžinti ankstesnes kainas ir beveik valandai buvo sustabdę traukinių eismą.

Televizijos reportažuose rodyti protestuotojai, einantys bėgiais ir priverčiantys sustoti keleivinį traukinį „Ganga-Gomti“.

Traukinių bilietų kainos penktadienį buvo padidintos 14,2 proc., o krovinių gabenimo kainos – 6,5 procento. Naujosios kainos turi įsigalioti birželio 25-ąją.

Geležinkelių ministras Sadananda Gowda sakė, jog buvo „priverstas“ imtis tokio žingsnio, kad „padengtų visas būtinas išlaidas“, taip užsimindamas apie geležinkelių tinklo finansinį stygių.

Indijos geležinkelių sistema, kurie yra tarp didžiausių pasaulyje, yra pagrindinė tolimų kelionių priemonė šioje didžiulėje šalyje. Tačiau daug metų finansinio aplaidumo ir populistinės politikos subsidijuoti bilietus jai smarkiai pakenkė.

Premjero Narendros Modi dešiniųjų vyriausybė, kuri į valdžią atėjo prieš mėnesį, rinkimuose nušalinusi nuo valdžios Kongreso partiją, pažadėjo atgaivinti ekonomiką, kuri pernai augo vos 4,7 proc. – lėčiausiai per beveik dešimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius