Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje – lėktuvo užgrobimo pavojus

Indijos oro uostuose penktadienį paskelbtas pavojus, slaptosioms tarnyboms gavus informacijos, kad su teroristų grupuote „Al Qaeda“ susiję kovotojai ketina užgrobti lėktuvą, pranešė dienraštis „Jerusalem Post“.
Temos: 1 Lėktuvas
Pasak jo, toks išpuolis būtų pirmasis didelis teroristų išpuolis prieš Indiją po to, kai per tris dienas Mumbajaus mieste 2008 m. lapkričio mėnesį siautėjusių dešimtiems kovotojų išpuolius žuvo 166 žmonės.

Kaip dieraščiui teigė aviacijos atstovė spaudai Moushumi Chakravarty, pavojus oro uostuose paskelbtas ketvirtadienį, šalies valdžiai gavus įspėjimą iš slaptųjų tarnybų.

Laikraštis „The Indian Express“ pranešė, kad slaptųjų tarnybų pareigūnai atskleidė kovotojų, siejamų su „Al Qaeda“ ir Pakistano sukilėlių grupe „Lashkar-e-Taiba“, ketinimus užgrobti oro linijų „Air India“ arba „Indian Airlines“ lėktuvą, skrendantį į vieną iš gretimų Pietų Azijos valstybių. M.Chakravarty patvirtino šį laikraščio pranešimą.

Pranešama, kad saugumas sustiprintas visuose šalies oro uostuose. Keleivių laukia itin susgriežtinti patikrinimai.

Indijos spauda praneša, kad apie ketinimus užgrobti lėktuvą sužinota per kovotojų lyderio, priklausančio ekstremistų grupuotei „Harkat-ul-Jihad-al-Islami“, Amjad‘o Khwaja tardymą. Minėta grupuotė susijusi su keliais teroro išpuoliais Indijoje.

A.Khwaja buvo suimtas Indijoje praėjusią savaitę ir buvo apklaustas šalies policijos. Įspėjimas dėl išpuolio pavojaus paskelbtas praėjus vos kelioms dienoms, kai Jungtinių Valstijų sekretorius Robertas Gatesas įspėjo apie galimą teroristų grupuočių, susijusių su „Al Qaeda“, bandymus pakurstyti naują karą tarp Indijos ir Pakistano.

Šios valstybės, turinčios branduolinį ginklą, praeityje jau kovėsi trijuose karuose. Pastangos sutaikyti kaimynes, daugelį metų nesutariančias dėl Kašmyro regiono, buvo įšaldytos po išpuolių Mumbajuje 2008 metais.

1999 metų gruodį islamo kovotojai užgrobė oro linijų „Air Indija“ lėktuvą, kuris skrido iš Nepalo sostinės Katmandu į Afganisto pietuose esantį Kandaharą. Užgrobimas baigėsi Deliui keturis islamo kovotojus išmainius į 167 lėktuvo keleivius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius