-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Indijoje nuo Nipa viruso mirė mažiausiai trys žmonės, paskelbtas perspėjimas

Nuo mirtinai pavojingo viruso, kurį platina pirmiausia vaisėdžiai šikšnosparniai, Pietų Indijoje mirė mažiausiai trys žmonės ir visoje Keralos valstijoje pirmadienį buvo paskelbtas perspėjimas dėl šios ligos. 
Nipa virusą platina pirmiausia vaisėdžiai šikšnosparniai
Nipa virusą platina pirmiausia vaisėdžiai šikšnosparniai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Indija Virusas

Dar aštuoni Keraloje užregistruoti mirties atvejai tiriami dėl galimų sąsajų su Nipa virusu, nuo kurio miršta 70 proc. užsikrėtusiųjų.

Valstijos vyriausiasis ministras Pinarayi Vijayanas paragino gyventojus būti budrius ir vykdyti sveikatos apsaugos departamento nurodymus.

Visos aukos mirė Korikodo rajone, sakė Keralos sveikatos apsaugos sekretorius Rajeevas Sadanandanas.

Vyriausybės laboratorijose ištirti mėginiai patvirtino, kad trys mirties atvejai yra susiję su Nipa virusu. R.Sadanandanas, sakė, kad kitų įtartinų mirties atvejų priežastį galima patvirtinti tik tyrimais.

Tarp trijų minimų aukų yra du vienos šeimos vaikai, vyresni nei 20 metų, pranešė naujienų agentūra „Press Trust of India“ (PTI).

Pirmadienį taip pat mirė jais rūpinęsis slaugytojo padėjėjas, o jų tėvas gydomas ligoninėje.

Kaimynai vietos žiniasklaidai pasakojo, kad du mirę vienos šeimos nariai buvo suvalgę vaisių, surinktų komplekse, kur jie statėsi namus.

Namų šulinyje buvo rastas šikšnosparnis, o šulinys vėliau buvo užantspauduotas, sakė valstijos sveikatos apsaugos ministrė K.K.Shylaja, kurią citavo PTI.

Nipa virusas sukelia simptomus, panašius į gripo, ir dažnai nulemia encefalitą bei komą. Vaisėdžiai šikšnosparniai laikomi pagrindiniais viruso platintojais. Skiepų nuo šio viruso nėra, nurodo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Nipa virusas pirmą kartą buvo nustatytas 1998 metais Malaizijoje. Jis išplito į Singapūrą. Abiejose šalyse mirė daugiau kaip 100 žmonių. Tuo atveju virusą platino kiaulės, bet manoma, kad jos juo užsikrėtė nuo šikšnosparnių.

Indijoje pirmieji ligos atvejai buvo užregistruoti 2001-aisiais, o paskui dar kartą po šešerių metų. Abu protrūkiai pareikalavo 50 gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius