-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 18 /19:15

Indijoje pastato sugriuvimo aukų padaugėjo iki penkių, vyksta dingusiųjų paieškos

Netoli Indijos sostinės Delio ant gyvenamojo komplekso užgriuvus dar tik statytam pastatui žuvo mažiausiai trys žmonės, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Indijoje ant gyvenamojo komplekso užgriuvo statomas namas
Indijoje ant gyvenamojo komplekso užgriuvo statomas namas / „Scanpix“/AP nuotr.

Netoli Indijos sostinės Delio sugriuvus šešių aukštų pastatui daugiau nei 100 Indijos gelbėtojų trečiadienį metalo pjaustymo įrankiais ir gręžtuvais mėgino išgelbėti iš po griuvėsių galimai įstrigusius žmones.

Pastatui sugriuvus vėlai antradienį iš geležies ir betono krūvų buvo ištraukti penki kūnai, paskelbė už gelbėjimo operaciją atsakingi pareigūnai.

Vienas iš jų sakė naujienų agentūrai AFP, kad šiuo metu neįmanoma nustatyti, kiek žmonių tebėra įstrigę po nuolaužomis.

Anot liudininkų ir kaimynų, tarp dingusiųjų yra vienerių metų kūdikis, augintas vienos iš dviejų neseniai ten apsigyvenusių šeimų, kurių kiti nariai irgi veikiausiai yra po griuvėsiais.

„Mano draugas nuo praėjusio šeštadienio gyveno čia su savo šeima. Kalbėjau su jais praeitą vakarą, bet nuo 21 val. neturėjau negavau iš jų jokių žinių“, – Indijos televizijai NDTV sakė vietos gyventojas Sandeshas Kumaras.

„Tiesiog viliuosi, kad jiems viskas gerai“, – pridūrė jis.

Pasak pareigūnų, gelbėjimo operacija vyks visą naktį, o ieškoti aukų ir likusių gyvų žmonių gelbėtojams padeda dresuoti šunys.

Ant neseniai užbaigto keturių aukštų gyvenamojo namo užgriuvo nebaigtas statyti pastatas, pranešė pareigūnai.

Abu pastatai yra dalis gyvenamojo komplekso, esančio viename iš daugybės miestelių, sparčiai statomų aplink 20 mln. gyventojų turintį Delį.

Kai kurios Didžiosios Noidos dalys liūdnai pagarsėjusios intensyviomis ir menkai kontroliuojamomis gyvenamųjų kompleksų statybomis.

Daug tokių nekilnojamojo turto projektų vykdomi nepaisant statybų reikalavimų. Vaikydamiesi pelno statytojai dažnai naudoja nekokybiškas medžiagas.

Po vėliausio incidento policija suėmė tris žmones, įskaitant vieną žemvaldį.

„Apklausiame juos, siekdami nustatyti, kokio pobūdžio partnerystę jie palaikė su statytoju. Prieš kaltininkus bus imtasi griežtų veiksmų“, – AFP pranešė vietos valdžios atstovas Avnishas Kumaras.

Incidentai, kai sugriūva pastatai, yra dažni visoje Indijoje, ypač musonų sezonu, kuris prasideda birželio pabaigoje ir trunka iki rugsėjo. Vis dėlto kol kas neaišku, ar vėliausia nelaimė įvyko dėl Delio regione neseniai iškritusio smarkaus lietaus.

Gegužę Šiaurės Indijoje sugriuvus vienam viadukui, tonomis betono buvo prispausti automobiliai ir keleiviai – žuvo 18 žmonių. Pernai Mumbajuje sugriuvus prieš 100 metų pastatytam namui gyvybių neteko 30 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius