Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje per mėnesį nužudytas jau antras žurnalistas

Indijoje per kruvinus susirėmimus buvo mirtinai sumuštas žurnalistas, nušvietęs politinius neramumus šalies šiaurės rytuose, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.
Indijos policija
Indijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie šio reporterio žūtį pranešta praėjus vos dviem savaitėms po kitos garsios žurnalistės nužudymo.

Shantanu Bhowmickas buvo užpultas ir mirtinai uždaužytas lazdomis trečiadienį, kai mėgino nušviesti susirėmimus tarp priešiškų politinių grupių ir policijos netoli Agartalos – atokios Tripuros valstijos sostinės.

Valstijos policijos vadovas Abhijitas Saptarshi sakė, kad per susirėmimus taip pat nukentėjo daugiau nei tuzinas policininkų, o įtampa šiame neramiame regione dar neatslūgo.

„Susirėmimų vietoje vėliau aptikome žurnalisto kūną“, – sakė A.Saptarshi naujienų agentūrai AFP telefonu iš Tripuros.

Kol kas dėl žurnalisto nužudymo niekas nesulaikytas, tačiau dėl kitų kaltinimų, susijusių su politiniais neramumais, buvo suimti keturi asmenys, nurodė valstijos policijos vadovas.

Kol kas dėl žurnalisto nužudymo niekas nesulaikytas, tačiau dėl kitų kaltinimų, susijusių su politiniais neramumais, buvo suimti keturi asmenys, nurodė valstijos policijos vadovas.

Kaip rodo Niujorke įsikūrusio Komiteto žurnalistams ginti (Committee to Protect Journalists, CPJ) duomenys, nuo praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžios Indijoje nužudyti jau 29 žurnalistai.

Prieš dvi savaites Indijoje buvo nužudyta laikraščio redaktorė, valdančiosios hinduistų nacionalistų partijos kritikė Gauri Lankesh. Jos nužudymas šalyje išprovokavo didžiulę pasipiktinimo bangą.

Rugsėjo 5-ąją 55 metų moterį nušovė trys nežinomi užpuolikai, kai ji įžengė į savo namus pietiniame Bangaloro mieste Karnatakos valstijoje.

Kol kas dėl šio nužudymo niekas nebuvo sulaikytas.

Paryžiuje įsikūrusi organizacija „Reporteriai be sienų“ (Reporters Sans Frontieres, RSF) 2015 metais paskelbė Indiją pavojingiausia Azijos šalimi žurnalistams. Vis dėlto daugiausiai nužudymų įvykdoma atokiose kaimo vietovėse, o ne didžiuosiuose miestuose.

Balandį paskelbtame pasaulio žiniasklaidos laisvės indekse RSF Indijai skyrė 136 vietą tarp 180 valstybių. RSF teigimu, hinduistų nacionalistai bando eliminuoti iš nacionalinių debatų bet kokias „antinacionalinės“ minties apraiškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius