Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje per parą nustatomų COVID-19 atvejų skaičius per 10 dienų padvigubėjo

Indijoje per praėjusią parą išaiškinta rekordiškai daug – 200 tūkst. – naujų užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejų, rodo ketvirtadienį paskelbti oficialūs duomenys.
Ligoninė Indijoje
Ligoninė Indijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalyje toliau kylant didžiulei antrai pandemijos bangai, per parą nustatomų COVID-19 atvejų skaičius per 10 dienų padvigubėjo. Bendras Indijoje išaiškintų užsikrėtimo atvejų skaičius šiuo metu yra 14,1 milijono.

Ankstesnę parą šalyje taip pat užregistruoti 1 038 mirties nuo COVID-19 atvejai, bendrą ligos aukų skaičių padidinę iki kone 175 tūkst., rodo Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys. Vis dėlto Indijos skaičiai per capita yra gerokai mažesni nei daugelyje kitų šalių.

Bendras Indijoje patvirtintų užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejų skaičius šią savaitę pranoko bendrą Brazilijos COVID-19 atvejų skaičių ir dabar yra antras pagal dydį pasaulyje. Ekspertai dėl to kaltina žmonių nusiraminimą dėl viruso ir, taip pat, nusivylimą.

Indija, leidusi rengti masinius religinius festivalius, politinius mitingus ir kriketo varžybas su žiūrovais, šį mėnesį jau užregistravo kone 2 mln. naujų COVID-19 atvejų.

Griežtam karantinui prieš metus nulėmus daugelio žmonių skurdą ir labai didelį ekonomikos sulėtėjimą, centrinė vyriausybė nori išvengti itin nepopuliaraus antro karantino. Tačiau daug valstijų jau yra priverstos griežtinti kovos su pandemija priemones, ypač Maharaštra ir jos sostinė Mumbajus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius