Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje per parą užregistruota daugiau kaip 2 tūkst. mirties nuo COVID-19 atvejų

Indijoje per pastarąją parą užregistruota daugiau kaip 2 tūkst. mirties nuo COVID-19 atvejų ir kone 300 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų – tai vieni didžiausių skaičių pasaulyje nuo pandemijos pradžios.
Pacientė Indijoje
Pacientė Indijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos skaičiai rodo, kad per 24 val. šalyje buvo išaiškinta 295 tūkst. naujų COVID-19 atvejų. Panašūs skaičiai buvo skelbiami Jungtinėse Valstijose sausio mėnesį.

Per parą Indijoje užregistravus 2 023 mirties nuo COVID-19 atvejus bendras pandemijos aukų skaičius šalyje padidėjo iki 182 553.

Antradienį vakare kreipdamasis į 1,3 mlrd. šalies gyventojų premjeras Narendra Modi sakė, kad šalis „vėl kovoja didelį mūšį“.

„Prieš kelias savaites padėtis dar buvo valdoma, o tada kaip audra užklupo ši antra „koronos“ banga“, – sakė N.Modi.

Anksčiau būta vilčių, kad nepaisant didelio miestų gyventojų skaičiaus ir prastos sveikatos priežiūros Indijai pavyko išvengti sunkiausių pandemijos, visame pasaulyje jau nusinešusios per 3 mln. gyvybių, padarinių.

Pastarosiomis savaitėmis Indijoje įvyko nemažai masinių susibūrimų, įskaitant religinį Kumbha Melos festivalį, kuriame dalyvavo milijonai tikinčiųjų, politinius mitingus, prabangias vestuves ir kriketo rungtynes su Anglijos komanda.

Svarbių COVID-19 pacientams skiriamų vaistų gamyba kai kuriose gamyklose sulėtėjo ar net išvis sustojo, vėluojama rengti viešuosius deguonies gamybos sistemų pirkimus, praneša žiniasklaida.

Nevilties apimti pacientų artimieji priversti mokėti lupikiškas kainas už vaistus ir deguonį juodojoje rinkoje. Programėlės „WhatsApp“ grupes užtvindė prašymai padėti.

Delio vyriausiasis ministras Arvindas Kejriwalas, kuris antradienį pradėjo saviizoliaciją jo žmonai testais nustačius COVID-19, vakare tviteryje parašė, kad kai kuriose sostinės ligoninėse „deguonies liko vos kelioms valandoms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius