Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje per protestus prie svarbios šventyklos policija panaudojo ašarines dujas

Dviem moterims trečiadienį patekus į vieną svarbiausių hinduizmo šventyklų Pietų Indijoje, kilo susirėmimai, per kuriuos policija prieš protestuotojus panaudojo ašarines dujas, kurtinamąsias granatas ir vandens patranką, pranešė vietos žiniasklaida.
Indijoje per protestus prie svarbios šventyklos policija panaudojo ašarines dujas
Indijoje per protestus prie svarbios šventyklos policija panaudojo ašarines dujas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Indija Šventykla

Pranešta apie įnirtingus dešimčių žmonių susirėmimus priešais Keralos valstijos parlamentą Tiruvanantapurame ir apie protestus su pavienėmis smurto apraiškomis keliuose kituose valstijos miestuose.

Dvi moterys į dievo Ajapano šventyklą Sabarimaloje Keraloje įžengė trečiadienį prieš aušrą. Tai pirmas toks kartas nuo rugsėjį priimto Indijos Aukščiausiojo Teismo sprendimo panaikinti seną draudimą šioje šventykloje lankytis moterims nuo 10 iki 50 metų amžiaus.

Įtempta priešprieša Tiruvanantapurame tęsiasi jau daugiau kaip keturias valandas ir nė viena stovykla neatrodo ketinanti nusileisti. Draudimo šalininkai ir priešininkai šūkauja savo šūkius.

Lazdomis ginkluoti policininkai taip pat vaikė protestuotojus, bandžiusius priversti uždaryti parduotuves tame rajone. Protestuotojams svaidant akmenis, keli policininkai buvo sužeisti.

Tai, kad minėtos dvi 42 metų moterys, nepaisydamos tradicinio draudimo, įžengė į Sabarimalos šventyklą, papiktino tradicionalistus, kurie pastaraisiais mėnesiais sutrukdydavo moterims patekti į kalvos viršūnėje stovinčios šventyklos teritoriją.

Tuo metu Indijos pietinėje Keralos valstijoje milijonai moterų suformavo „gyvąją grandinę“ už lyčių lygybę, hinduistų dvasininkams ir konservatoriams protestuojant prieš 10–50 metų amžiaus moterų lankymąsi vienoje svarbiausių hinduizmo šventyklų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Indijos pietinėje Keralos valstijoje milijonai moterų suformavo „gyvąją grandinę“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Indijos pietinėje Keralos valstijoje milijonai moterų suformavo „gyvąją grandinę“

Indijos komunistų partija (marksistai), kuri yra valdančioji Keralos valstijoje, sakė, kad antradienio proteste dalyvavo maždaug 5,5 mln. moterų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius