Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje prasideda ketvirto rinkimų etapo balsavimas

Milijonai indų ketvirtadienį pradėjo balsuoti ketvirtajame šalies visuotinių rinkimų etape, kuris apima ir komunistų valdomą Vakarų Bengalijos valstiją, kur šalies valdantysis, Kongreso partijos vadovaujamas aljansas tikisi laimėti lemiamų vietų.
Indijoje prasideda ketvirto rinkimų etapo balsavimas.
Indijoje prasideda ketvirto rinkimų etapo balsavimas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Indija

Balsavimas vyksta ir jau 20 metų sukilimo židiniu esančiame Kašmyro slėnyje, kur jį prižiūri tūkstančiai saugumo pajėgų narių ir kur separatistai ragina jį boikotuoti.

Šiuo etapu dėl 85 iš 543 vietų Indijos žemuosiuose parlamento rūmuose gali balsuoti 95 mln. rinkėjų.

Indija, kurioje yra daugiau kaip 700 mln. rinkėjų, rinkimus logistiniais ir saugumo sumetimais paprastai išskaido į kelis etapus.

Paskutinis iš penkių balsavimo etapų įvyks gegužės 13 dieną. Iš viso per šiuos didžiulio masto rinkimus bus panaudota daugiau kaip 1,3 mln. elektroninių balsavimo mašinų 828 804-iose rinkimų apylinkėse.

Balsavusiųjų apklausos yra uždraustos, o rinkimų rezultatai turi būti paskelbti gegužės 16 dieną. Pagal šalies konstituciją, naujas parlamentas turi būti pasirengęs dirbti iki birželio 2-osios.

Tačiau po blankios rinkimų kampanijos, kuriai trūko visiems svarbios ir aktualios temos, nedaug kas tikisi aiškaus mandato iš Indijos rinkėjų.

Apklausos rodo, jog nei Kongreso partija, kuri vadovauja dabartinei valdančiajai koalicijai, nei pagrindinė opozicinė, hinduistų nacionalistų partija „Bharatiya Janata“ (BJP) nelaimės pakankamai vietų, kad galėtų valdyti be partnerių.

Pagrindiniam Kongreso, kuris baigia penkerių valdymo metų kadenciją, pasiekimui – įspūdingam Indijos ekonomikos augimui, kuris pastaraisiais metais buvo didesnis nei 8 proc., – smogė pasaulinė ekonominė krizė.

BJP taip pat yra sutrikusi. Jos vadovybė yra susiskaldžiusi ir jau sensta, o jos pozicija po atakų Mumbajuje dėl kovos su terorizmu buvo kritikuojama kaip pernelyg griežta, be to, ši partija buvo kaltinama dėl įtampos tarp šalies gyventojų daugumą sudarančių hinduistų ir didelės musulmonų bendruomenės kurstymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius