-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje protestuojant tūkstančiams ūkininkų policija griežtina saugumo priemones

Indijos policija šeštadienį sugriežtino saugumo priemones aplink stovyklas, kuriose daugybė ūkininkų protestuoja prieš naujas žemės ūkio reformas, prie jų atvykus prisidėti dar tūkstančiams žmonių.
Koronavirusas Indijoje
Indijos pareigūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Indija Protestas

Tarnybos blokavo interneto ryšį su dauguma stovyklų, kur dešimtys tūkstančiai ūkininkų nuo lapkričio reikalauja panaikinti reformų įstatymus.

Įtampa šalyje nuo antradienio, kai masinis traktorių žygis per Naująjį Delį peraugo į riaušes, žemdirbiams susigrūmus su saugumo pajėgomis. Per tuos neramumus žuvo mažiausiai vienas žmogus, dar šimtai buvo sužeisti.

Nuo ketvirtadienio į protesto stovyklas susirinko dar mažiausiai 10 tūkst. žmonių, siekiančių sustiprinti spaudimo kampaniją, sakė apžvalgininkai.

Šeštadienį, minint nepriklausomybės lyderio Mahatmos Gandhi nužudymo 73-iąsias metines, stovyklose dauguma ūkininkų laikosi vienos dienos bado streiko, stengdamiesi pabrėžti, kad jų taktika yra taiki.

Tačiau prie Ghazipuro stovyklos Delio pakraštyje policija ne vien blokavo interneto ryšį, bet ir atkirto pagrindinį kelią.

Penktadienį kilus naujų susirėmimų tarp ūkininkų ir jų kampanijos priešininkų buvo sutelkta papildomų saugumo pajėgų.

Kai kurios vietos grupės nori, kad protestuotojai iškeliautų namo, bet ūkininkų lyderiai tvirtina, kad jie pasiliks. Taip pat buvo paskelbta kaltinimų, kad protestuotojų priešininkus kursto dešiniojo sparno aktyvistai.

Naujieji įstatymai leidžia parduoti produkcija atviroje rinkoje, panaikinus dešimtmečius gyvavusią praktiką, kad žemės ūkio produktus superka valstybinės tarnybos.

Ūkininkai sako, kad šie pokyčiai leis stambiems verslo konglomeratams užvaldyti žemės ūkį, kuriame dirba du trečdaliai iš 1,3 mlrd. Indijos gyventojų.

Vyriausybė savo ruožtu teigia, kad pokyčiai didins žemės ūkio našumą ir kaimų gyventojų pajamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius