-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje toliau augant COVID-19 aukų skaičiui, šalį pasiekė pagalba iš užsienio

Indiją sekmadienį pasiekė daugiau skubios medicinos pagalbos iš užsienio, turinčios padėti sumažinti didžiulį deguonies trūkumą šalies ligoninėse.
Ligoninė Indijoje
Ligoninė Indijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Indija beveik kasdien fiksuoja naujų COVID-19 atvejų ir mirčių rekordus, o viruso sukelta krizė apėmė perpildytas miestų ligonines ir plinta į kaimiškuosius regionus.

1,3 mlrd. gyventojų turinčioje šalyje sekmadienį pranešta apie 3 689 mirties dėl COVID-19 atvejus. Tai didžiausias vienos paros rodiklis. Bendras mirusių COVID-19 pacientų skaičius viršijo 215 tūkstančių.

Dar beveik 400 tūkst. žmonių užsikrėtė, o bendras užsikrėtimo atvejų skaičius viršijo 19,5 milijono.

Prancūzija ir Vokietija prisidėjo prie tarptautinių pastangų padėti suvaldyti krizę ir į Naująjį Delį išsiuntė medicinos įrangos, įskaitant deguonies generavimo įrangą.

„Esame čia, kad suteiktume pagalbą,... išgelbėsiančią gyvybių“, – sakė Vokietijos ambasadorius Indijoje Walteris J. Lindneris (Valteris J. Lindneris), vėlai šeštadienį į šalį pristačius 120 kvėpavimo aparatų.

„Ligoninės perpildytos. Būna, jog žmonės tiesiog miršta prie ligoninių. Ligoninėse nebėra deguonies. Kartais [žmonės miršta] savo automobiliuose“, – sakė jis.

Prancūzijos ambasadorius Emmanuelis Lenainas teigė, kad jo šalis nori parodyti solidarumą su Indija.

„Epidemija vis dar tęsiasi šioje šalyje. Pasaulis nebus saugus, kol nebūsime saugūs visi. Delsti negalima“, – sakė jis ankstų sekmadienio rytą, kai į Indiją iš Prancūzijos buvo pristatyti aštuoni deguonies generavimo įrenginiai ir dešimtys plaučių ventiliatorių.

Vis labiau baiminamasi dėl viruso plitimo kaimiškuosiuose regionuose, kur sveikatos infrastruktūra ir taip nėra itin išvystyta.

Delio ligoninės ir toliau socialiniuose tinkluose skelbia pagalbos prašymus dėl deguonies trūkumo.

Šeštadienį vienoje Delio ligoninėje dėl deguonies trūkumo mirė iki keliolikos pacientų, pranešė vietos žiniasklaida.

Šeštadienį Indija pranešė, kad skiepytis nuo COVID-19 jau gali visi suaugusieji, tačiau vakcinos atsargos senka ir jaunesni nei 45 metų asmenys gali registruotis tik internetu.

„Tai dabar yra būtinybė. Matome, kokiai daugybei žmonių tyrimų rezultatas būna teigiamas“, – laukdama savo skiepo prie vieno sostinės vakcinacijos centro naujienų agentūrai AFP teigė 35 metų duomenų mokslininkė Megha Srivastava.

„Keliavome 20 kilometrų, nes tai buvo vienintelė galima vieta“, – pridūrė ji.

Ekspertai paragino vyriausybę leisti skiepijimo kampaniją vykdyti lanksčiau, ypač skurdesnėse kaimo vietovėse, kur interneto skvarba mažesnė.

„Turėtume įsigyti pakankamai vakcinų, tada planuoti skiepijimą „iš apačios į viršų“... pirminės sveikatos priežiūros lygiu“, – naujienų agentūrai AFP sakė Bangalore gyvenantis visuomenės sveikatos ekspertas Hemantas Shewade.

„Išplatinkite vakcinas žmonėms taip, kaip įgyvendinome vakcinavimo nuo poliomielito ir tymų kampanijas“, – ragino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius