Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje traukinys užmušė penkis dramblius

Šiaurės rytų Indijoje traukinys mirtinai partrenkė per bėgius arbatos plantacijoje ėjusius penkis dramblius, pirmadienį pranešė vienas pareigūnas.
Šiauliuose verda aistros dėl cirko gyvūnų
Dramblys/Asociatyvinė nuotr. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Tie gyvūnai, tarp kurių buvo viena vaikinga patelė, priklausė didesnei dramblių kaimenei, ankstyvą sekmadienį klajojusiai plantacijoje Asamo valstijoje, kur gyvena daugiausiai dramblių Indijoje.

„Visi penki drambliai nugaišo vietoje. Vėliau iš nėščios patelės kūno buvo išimtas nugaišęs jauniklis“, – sakė Asamo miškų departamento vadovas Vikas Brahma.

Naujienų agentūrai AFP jis sakė, kad drambliai retai vaikšto tose miškingos valstijos vietose, garsėjančioje arbatos auginimu ir laukiniais gyvūnais. Pareigūnai tvirtino nežinoję, kad ten buvo dramblių kaimenių.

Geležinkelių kompanijos atstovai, siekdami išvengti incidentų, perspėja apie valstijoje klajojančius dramblius.

Indijos geležinkelių atstovas laikraščiui „The Indian Express“ sakė, kad sekmadienį, kai įvyko nelaimė, toje vietoje negaliojo jokie greičio apribojimai. Be to, ten nebuvo pažymėto dramblių migracijos tako.

Dėl miškų kirtimo ir intensyvių statybų šalia vietų, kur gyvena drambliai, šie gyvūnai yra priversti ieškoti maisto toliau nuo savo buveinės, todėl neretai jie susiduria su žmonėmis.

Daugybę dramblių migracijos takų, vadinamųjų dramblių koridorių, Asame ir gretimoje Vakarų Bengalijoje užkirto naujai nutiesti keliai ir geležinkelių bėgiai. Dėl to išaugo rizika, kad drambliai gali netyčia žūti, būti sumedžioti brakonierių arba patys sumindžioti žmonių.

Remiantis 2011-ųjų surašymo duomenimis, Asame gyveno 5 620 dramblių. Kitose Indijos valstijose jų yra gerokai mažiau.

Šiemet valstijoje jau žuvo apie 60 dramblių, sakė V.Brahma.

Nemažai šių gyvūnų žūsta nuo elektros srovės, nes ūkininkai savo laukus aptveria elektrinėmis tvoromis, kad nubaidytų laukinius gyvūnus.

Be kita ko, sekmadienį pietinėje Keralos valstijoje per procesiją hinduistų šventykloje dramblys mirtinai sutrypė dresuotoją, pranešė vietos žiniasklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius