-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje vyras perpjovė žmonos pilvą norėdamas sužinoti dar negimusio kūdikio lytį

Šiaurės Indijoje vyras buvo suimtas po to, kai norėdamas sužinoti savo dar negimusio kūdikio lytį, jis perpjovė savo žmonos pilvą, nurodė vietos policija.
Antrankiai
Antrankiai / Reuters/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Indija Nėštumas

Po šio išpuolio dar negimęs kūdikis mirė, o jo motina liko kritinės būklės. Naujojo Delio ligoninėje ji šiuo metu yra gydoma intensyvios terapijos skyriuje, praneša CNN.

„Jis užpuolė ją ir perpjovė jai pilvą, sakydamas, kad tiesiog nori sužinoti savo kūdikio lytį“, – pasakojo nukentėjusios moters brolis.

Pora šiuo metu augina penkias dukras. Vyras šiuo metu suimtas.

Indija ilgą laiką kovoja su visuotine lyčių nelygybe šalyje. Pirmenybė čia teikiama sūnums, o ne dukroms, kadangi mergaitės tėvams laikomos ekonomine našta, kurią sustiprina ir kultūrinė praktika šalyje, pavyzdžiui tai, kad nuotakos turi turėti kraitį.

Kai kurios poros bando tol, kol pavyksta susilaukti berniuko, o taip gimsta milijonai „nereikalingų“ mergaičių.

Abortas Indijoje teisėtas, tačiau jo negalima atlikti vien dėl netinkančios vaisiaus lyties. Vis dėlto tokių abortų pasitaiko dažnai.

Net jei motinos aborto ir nepasidaro, neretai ir gimusių mergaičių mirtingumo rodikliai dėl netinkamos jų priežiūros būna kur kas didesni nei berniukų.

2018 m. atliktas tyrimas parodė, kad maždaug 239 000 mergaičių iki penkerių metų Indijoje miršta dėl su lytimi susijusios nepriežiūros. Labiausiai ši problema opi kaimo vietovėse, kuriose yra žemas išsilavinimo lygis, didelis gyventojų tankumas ir didelis gimstamumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius