-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos „apkabinančioji šventoji“ per savo 60-ąjį gimtadienį glėbesčiavo žmones

Viena hinduistų dvasinė lyderė, praminta „apkabinančiąja šventąja“, nes yra apkabinusi daugiau nei 32 mln. žmonių visame pasaulyje, penktadienį minėjo savo 60-ąjį gimtadienį, apsupta savo mokinių iš viso Žemės rutulio.
Mata Amritanandamayi
Mata Amritanandamayi / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Labdara

Charizmatiškos dvasinės lyderės, kurią jos milijonai sekėjų vadina Amma („Motina“), gimtadienio iškilmės tęsėsi ilgiau nei tris dienas jos ašramo (dvasinės mokyklos) komplekse Amritapūryje, vandenyno pakrantėje Indijos pietinėje Keralos valstijoje.

Ši guru, kuri anksčiau buvo žinoma kaip Mata Amritanandamayi, glėbesčiuoja žmones keliaudama po visą pasaulį, skleisdama „nesavanaudišką meilę ir užuojautą“, sakoma jos tinklalapyje.

Per savo gimtadienio iškilmes Amma tęsė nuo savo įvaizdžio neatsiejamus apkabinimus ir buvo sveikinama savo gerbėjų, ne kartą sudainavusių „Ilgiausių metų“. Ji taip pat paskelbė kelias naujas labdaros iniciatyvas.

Indijos premjeras Manmohanas Singhas gyrė Ammą savo pranešime, sakydamas, kad „jos gyvenimas pašvęstas visuomenei“.

„Atvykusi čia ir matydama visus tuos žmones suprantu, kokiai daugybei žmonių reikalinga Amma. Ji ne vien apkabina žmones – ji keičia gyvenimus“, – į iškilmes atvykusi amerikietė Eliza Shackelford rašo socialiniame tinkle „Twitter“.

Prieš dešimtmetį Amma paminėjo savo 50-ąjį gimtadienį, apkabindama tūkstančius žmonių per visą parą trukusį glėbesčiavimo maratoną, sakoma žiniasklaidos pranešimuose.

Ašrame susirinkę mokiniai penktadienį nuplovė Ammai kojas, demonstruodami savo meilę ir pasišventimą. Per šias ceremonijas taip pat vyko maldų už taiką pasaulyje maratonas.

Amma nuolat keliauja po pasaulį, reguliariai atvykdama į Jungtines Valstijas, Didžiąją Britaniją ir kitas šalis, glėbesčiuodama žmones. Putli, nuolat besišypsanti dvasinė mokytoja teigia palaikanti ryšį su „amžinos energijos šaltiniu“, todėl niekada nepavargstanti.

Ji užaugo tarp Keralos žvejų ir buvo vyriausia dukra žemos kastos šeimoje. Jos oficialioje biografijoje sakoma, kad Amma pradėjo glėbesčiuoti žmones dar vaikystėje, kad „paguostų apimtus sielvarto“.

Gimusi hinduistų šeimoje moteris sako esanti atvira visiems tikėjimams ir vadina save dievo tarnaite.

Savo ašramą ji įkūrė prieš kelis dešimtmečius, šiai mokyklai kasmet paaukojama milijonai JAV dolerių. Amma vadovauja didelei labdaros organizacijai, kuri užsiima gydymu, švietimu ir pagalba nukentėjusiems nuo stichinių nelaimių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius