Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos didmiestį Mumbajų niokoja potvyniai

Mumbajuje trečiadienį gelbėtojai stengėsi evakuoti žmones, įstrigusius dėl šį didžiausią Indijos miestą užliejusių potvynių, jau nusinešusių mažiausiai tris gyvybes.
Mumbajų plauna potvyniai
Mumbajų plauna potvyniai / „Scanpix“/AP nuotr.

Daug dienų pliaupiančios smarkios musoninės liūtys sukėlė potvynius, užliejusius daugiau nei 20 mln. gyventojų turinčią Indijos finansų sostinę.

Buvo paralyžiuotas itin svarbus vietos traukinių eismas, todėl žmonės priversti bristi juosmenį siekiančiais vandens srautais.

Antradienį vėlai vakare Mumbajaus apylinkėse sugriuvo du namai. Žuvo vienas 40-metis žmogus ir du mažamečiai, naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos atstovas.

„Aukščiau stovėjęs namas nuvirto ant žemiau stovėjusio namo, kuriame liko įkalinti jo gyventojai. Šiuo metu vykdomi gelbėjimo darbai ir valomos nuolaužos“, – sakė pareigūnas.

Karinio jūrų laivyno sraigtasparniai budi kartu su gelbėtojų ir narų komandomis, sakė laivyno atstovas spaudai, kurį citavo naujienų agentūra „Press Trust of India“.

Kai kuriems žmonėms teko tiesiog gatvėje palikti vandens užlietus automobilius ir namus pasiekti pėsčiomis. Šimtai kitų liko įstrigę geležinkelio stotyse ir laukė gelbėtojų, kad šie padėtų jiems pasiekti namus. Tuo tarpu meteorologai įspėja, kad trečiadienį Mumbajų toliau merks smarkios liūtys.

„Man teko naktį praleisti savo biure, nes buvo sustabdytas traukinių eismas. Mano sūnus dėl smarkaus potvynio taip pat negalėjo nusigauti iki namų“, – AFP sakė banke dirbantis Vijaya Dasas.

Pastarosiomis savaitėmis per potvynius Indijoje, Nepale ir Bangladeše žuvo daugiau nei tūkstantis žmonių, o milijonai gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

2005 metais Mumbajų nusiaubė šimtus gyvybių nusinešęs katastrofinis potvynis, dėl kurio nutrūko elektros tiekimas ir buvo visiškai paralyžiuotas susisiekimas visuomeniniu transportu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius