Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indijos Kašmyre mirus trims armijos sulaikytiems žmonėms kilo pasipiktinimo banga

Kai kuriuose atokiuose Indijos administruojamo Kašmyro rajonuose kilus pasipiktinimui dėl trijų armijos sulaikytų civilių mirties, valdžia šeštadienį atjungė internetą išmaniesiems įrenginiams.
Mukhtar Khan / AP
Mukhtar Khan / AP
Temos: 2 Indija Kašmyras

Po to, kai regione per sukilėlių, kovojančių su Indijos valdymu, pasalą ketvirtadienį Punčho rajone žuvo keturi kariai, armija penktadienį sulaikė apklausai mažiausiai aštuonis civilius, šeštadienį sakė gyventojai ir pareigūnai.

Vietos gyventojai apkaltino kariškius netoliese esančioje stovykloje nukankinus tris sulaikytuosius. Palaikai vėliau buvo perduoti vietos policijai, o ši susisiekė su šeimomis. Gyventojai tvirtina, kad ant palaikų matomos žiauraus kankinimo žymės.

Kiti penki sulaikytieji po kankinimų buvo nuvežti į kariuomenės ligoninę, sakė jų šeimos.

Kelios valandos po jų sulaikymo internete išplitus įrašams su numanomais jų kankinimo vaizdais, kilo pasipiktinimo banga.

Šeštadienį ryte valdžia atjungė internetą išmaniesiems įrenginiams Punčho ir Radžaurio rajonuose. Tai įprasta taktika siekiant užkirsti kelią galimiems protestams ir vaizdo įrašų platinimui.

Punčho ir Radžaurio rajonai yra netoli itin militarizuotos kontrolės linijos, skiriančios Indijos ir Pakistano administruojamas Kašmyro dalis.

Indijos kariuomenės atstovas pulkininkas leitenantas Suneelas Bartwalas (Sunilas Bartvalas) sakė, kad nuo ketvirtadienio vakaro ieškoma pasalą surengusių kovotojų ir kad jis neturi informacijos apie trijų sulaikytų civilių mirties aplinkybes.

Policijos ir vietos administracijos aukšto rango pareigūnai apsilankė kaime, kur vyko laidotuvės, ir prižiūrėjo jas. Vietos pareigūnai, bandydami nuraminti gyventojus, pažadėjo, kad policija ištirs incidentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius