Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos kastų vyresnieji: norėdamos išvengti išžaginimo, merginos turi ištekėti

Norėdamos išvengti išžaginimo, dar nesulaukusios pilnametystės merginos turi ištekėti, pareiškė Indijos kastų vyresnieji, kai po grupinio išžaginimo nusižudė viena 16 metų paauglė, rašo „The Telegraph“.
Indė
Indė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Santuoka Indija

Kastų tarnybos, žinomos kaip Khap pančajatai, paragino įstatymais numatyti leidimą tuoktis vaikams, sulaukusiems brendimo amžiaus.

Jos teigė manančios, kad tai sumažintų padažnėjusius išžaginimo atvejus, verčiančius nerimauti Šiaurės Indijoje.

Toks jų raginimas nuskambėjo po to, kai Sacchakheros kaime Haryanos valstijoje netoli Delio grupė vyrų išžagino 16 metų paauglę, vardu Sharmila, kuri po to nusižudė.

Neigiamą įtaką, kurią jaunimui daro vulgarios televizijos programos ir kinas, galėtų sumažinti sprendimas nuleisti santuokai tinkamo amžiaus kartelę. Sakė pančajeto lyderis Mahenderis Ghimana.

Kaip pasakoja paauglės giminaičiai, ją žagino kaimynai, o nusikaltimą stebėjo vieno kaimyno šeimos nariai, tarp jų – ir vienas policijos pareigūnas. Kai kurie iš jų vėliau buvo suimti, tačiau policininkas dingo.

Netrukus po užpuolimo mergina apsipylė žibalu ir pasidegė. Ji buvo nuvežta į vietos ligoninę, bet ten ją gydyti buvo atsisakyta. Mergina buvo nugabenta į kitą gydymo įstaigą, tačiau netrukus mirė.

Per pastarąsias keturias savaites tai buvo jau 12-as išžaginimo atvejis šioje valstijoje.

Anot Haryanos kastų vyresniųjų, išžaginimų pagausėjimą sukėlė Indijos filmuose ir televizijos šou radęsis vulgarumas.

„Neigiamą įtaką, kurią jaunimui daro vulgarios televizijos programos ir kinas, galėtų sumažinti sprendimas nuleisti santuokai tinkamo amžiaus kartelę. Jiems daug įtakos daro vulgarumas iš televizijos. Jis skatina ankstyvą brendimą. Kai kurie jaunuoliai nesugeba susivaldyti ir tai baigiasi tokiais įvykiais“, – sakė pančajato lyderis Mahenderis Ghimana.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius