Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Indijos ministras dėl seksualinių užpuolimų kaltina vakarietiškus drabužius

Indijos ministras, po Naujųjų metų naktį užregistruotų seksualinių užpuolimų kritikavęs moteris, kad jos apsirengė „kaip vakarietės“, antradienį sulaukė griežtos priešiškos reakcijos.
G.Parameshwara
G.Parameshwara / wikipedia.com nuotr.
Temos: 2 Nusikaltimas Indija

Nors policija dar nieko neapkaltino dėl šeštadienio vakaro smurto didžiausiame Karnatakos valstijos mieste Bengalūru, vietos žiniasklaida paskelbė nukentėjusiųjų liudijimus ir nuotraukas, kuriose matyti, kaip aukos gūžiasi bandydamos atsitraukti nuo užpuolikų arba nuo jų bėga.

Policija sako dabar studijuojanti saugumo kamerų įrašus ir ieškanti juose įrodymų dėl užpuolikų tapatybės.

Tačiau už policijos darbą pietinėje Karnatakos valstijoje atsakingas ministras pareiškė, jog šios „nelemtos“ atakos yra moterų vakarietiškos aprangos pasekmė.

„Susirinko daug jaunuolių, kurie yra kone kaip vakariečiai, – televizijai „The Times Now“ angliškai pasakojo Karnatakos vidaus reikalų ministras G.Parameshwara. – Jie bando kopijuoti vakariečius ne vien mąstysena, bet net ir apranga, tad (būna) tam tikrų neramumų, priekabiaujama prie kai kurių merginų, vyksta tokie dalykai.“

G.Parameshwaros, kuris vėliau tvirtino, kad buvo neteisingai pacituotas, komentaras sulaukė daugelio pasmerkimo. Centrinės vyriausybės jaunesnysis vidaus reikalų ministras Kirenas Rijiju pavadino komentarus „neatsakingais“.

„Negalime leisti, kad šis gėdingas #MasinioPriekabiavimo aktas liktų nenubaustas“, – parašė jis „Twitter“ ir pridūrė, kad moterų saugumas „civilizuotoje visuomenėje yra privalomas dalykas“.

Indijos Nacionalinės moterų reikalų komisijos vadovė Lalitha Kumaramangalam sakė, kad G.Parameshwara turėtų atsistatydinti.

„Noriu paklausti šio ministro: ar Indijos vyrai tokie beviltiški ir silpni, kad šventės dieną pamatę moterį vakarietiškais drabužiais tampa nevaldomi? Kada Indijos vyrai išmoks gerbti moteris? Šis ministras turėtų atsiprašyti šalies moterų ir atsistatydinti“, – naujienų agentūrai „Press Trust of India“ sakė L.Kumaramangalam.

Indijai daro gėdą šokiruojantis seksualinio smurto prieš moteris lygis, į kurį itin didelis dėmesys nukrypo po 2012 metų gruodį Delio autobuse įvykdyto grupinio išžaginimo. Šiurpaus nusikaltimo auka, studentė, dėl patirtų sužalojimų vėliau mirė. Dėl šio atsitikimo tais metais buvo atšauktos oficialios Naujųjų metų šventės.

Kasdienybės dalimi tapusia mizoginija kaltinami ir kai kurie šalies aukščiausio rango politikai, kurių vienas – politinės partijos lyderis – buvo daugelio pasmerktas už 2012 metų gruodžio užpuolimo nuvertinimą komentaru „vaikinai (visada) bus vaikinai“.

Užpuolimai Bengalūru buvo lyginami su masiniu moterų puldinėjimu per 2016 metų sutiktuves Vokietijos mieste Kelne, kur policija taip pat buvo kaltinama nekontroliavusi padėties.

Bengalūru policijos aukšto rango pareigūnė Malini Krishnamoorthy naujienų agentūrai AFP sakė, kad jokie skundai dar nepateikti ir kad pareigūnai analizuoja valandų trukmės saugumo kamerų įrašus.

„Kreipėmės į visuomenę su raginimu pranešti apie bet kokius įrodymus“, – pridūrė pareigūnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje