-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Indijos parlamento rinkimuose – Kongreso partijos pergalė

Indijos valdantysis Kongreso partijos vadovaujamas aljansas išlaikys šalies vairą savo rankose – jis surinko daugiausia balsų per mėnesį trukusį parlamento rinkimų maratoną, kurių negalutiniai rezultatai buvo paskelbti šeštadienį.
Valdančiųjų šalininkai mušė būgnus ir šoko gatvėse, laikydami Kongreso partijos pirmininkės Sonios Gandhi ir premjero Manmohano Singho portretus.
Valdančiųjų šalininkai mušė būgnus ir šoko gatvėse, laikydami Kongreso partijos pirmininkės Sonios Gandhi ir premjero Manmohano Singho portretus. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Indijos rinkimų komisijos tinklalapyje paskelbti duomenys rodo, jog Kongreso vadovaujamam Jungtiniam pažangiajam aljansui (United Progressive Alliance, UPA) parlamente atiteks maždaug 80 vietų daugiau nei pagrindiniams opozicijos blokui, kuriam vadovauja hinduistų nacionalistų partija „Bharatiya Janata“ (BJP).

Suskaičiavus balsus, pagal kuriuos paaiškėjo kandidatai į 502 tiesiogiai renkamas vietas (kurių iš viso yra 543), su 229 vietomis pirmauja UPA, o antroje vietoje yra BJP vadovaujamas aljansas, užsitikrinęs 155 mandatus.

Kitos vietos tikriausiai atiteks daugybei Indijos regioninių partijų.

Prognozės rodo, kad Kongreso koalicijai vis dėlto nepavyko užsitikrinti 272 vietų, kad įgytų absoliučią daugumą, tačiau akivaizdžiai pirmaujantis UPA įgijo praktiškai neginčijamą teisę suformuoti naująją vyriausybę.

„Tai lemtingas balsavimas už Kongreso“ partiją, sakė šios partijos atstovas spaudai Abhishekas Manu Singhvi.

Tuo metu Kongreso partijos būstinėje Delyje buvo triukšmingai švenčiama pergalė.

Valdančiųjų šalininkai mušė būgnus ir šoko gatvėse, laikydami Kongreso partijos pirmininkės Sonios Gandhi ir premjero Manmohano Singho portretus.

„Manmohanas Singhas vėl taps premjeru“, – paskelbė džiūgaujantis Oscaras Fernandesas, ankstesnėje vyriausybėje turėjęs darbo ministro postą.

Pagal Indijos konstituciją, naujoji vyriausybė turi būti suformuota iki birželio 2 dienos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius