Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos radikalai ketina per prievartą tuokti Valentino dieną švenčiančias poras

Visame pasaulyje švenčiama Valentino diena Indijoje sulaukia ypač daug pasipriešinimo. Kiekvienais metais širdelės formos balionams užpildžius didžiųjų miestų gatves, dalis Indijos gyventojų rengia aršius protestus, rašo „The Washington Post“.
Benita ir Dzagadishas
Benita ir Dzagadishas / Be sienų nuotr.

Skirtingai nei Japonijoje kasmet prieš „aistros išnaudojimą kapitalizmui“ protestuojanti žmonių grupė, Indijos protestuotojai taikosi į Vakarų nešamas vertybes. Pasipriešinimas beveik niekada neapsieina ir be smurto – daužomi kavinių stiklai ir laužomi staliukai, kartais net užsipuolamos viešai jausmus demonstruojančios jaunos poros.

Viena iš aršiausių Valentino dienos priešininkių – Hindu Mahasabha grupuotė. Kraštutines dešiniųjų idėjas propaguojantys judėjimo nariai paskelbė, kad prievarta sutuoks visas poras, kurios viešai paskelbs apie savo meilę.

Organizacijos vadovas Chandra Prakashas Kaushikas teigė, kad jie stebės žmonių elgesį net socialiniuose tinkluose – jei tik kas prisipažins meilėje, tai tuoj pat jiems bus liepta tuoktis. Paklausti, ką ketina daryti, jei poros atsisakys tuoktis, grupės vadovas nesutriko. „Kreipsimės į jų tėvus ir reikalausime, kad jie susižadėtų, jei jau tikrai skelbia meilę“, – rėžė jis.

„Mes nesame prieš meilę, nes patys esame valstybė, kuri skleidžia meilę pasaulyje, bet mums nepatinka Vakarų įtaka mūsų visuomenei. Mes dalinsime baltas gėles ir siūlysime taiką pasauliui“, – kalbėjo Ch.P.Kaushikas.

Protestai prieš Valentino dieną ypač suaktyvėjo, kai induistų radikalų grupės įgijo daugiau įtakos visuomenėje. Jie prieštarauja musulmonų ir induisčių santuokoms, teigdami, jog tai yra savotiška „meilės džihado“ forma, mat taip musulmonai plečia savo gretas, įtraukdami indes moteris.

Kol Hindu Mahasabha dalins gėles restoranuose ir kitose viešose erdvėse bei kalbės apie pasaulinę taiką, kitos grupuotės jau rengiasi bausti Valentino dieną švenčiantį jaunimą. Indijos radikalų partija „Shiv Sena“ jau viešai paskelbė, kad ketina bausti fizinėmis bausmėmis ir „pamokyti tuos meilės paukštelius“.

Nepaisant aršių protestų, Valentino diena vis labiau populiarėja Indijoje. Tiesa, jei Hindu Mahasabha planas tuokti poras išdegs, Indijoje gali pasipilti ir vestuvių ceremonijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius