-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos sveikatos apsaugos ministras pavadino homoseksualizmą liga

Indijos sveikatos apsaugos ministras Ghulamas Nabis Azadas pareiškė, kad homoseksualizmas yra liga, kuri greitai plinta šalyje.
Paradas Limoje (Peru)
Homoseksualai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak ministro, gėjų seksas „prieštarauja prigimčiai“.

„Nors (homoseksualizmas)  nenatūralus, jis egzistuoja mūsų šalyje ir greitai plinta, todėl sunku jį išaiškinti“, – sakė Gh. Nabis Azadas Delyje vykstančioje konferencijoje, skirtoje kovai su AIDS.

„Santykiai keičiasi, dabar vyrai užsiima seksu su vyrais. Dabar lengviau surasti moteris–prostitutes ir šviesti jas, o rasti vyrus, kurie užsiima seksu su kitais vyrais, sudėtinga“, – pasiskundė ministras, kurio žodžius cituoja antradienį BBC.

Specialusis Jungtinių Tautų pranešėjas teisės į sveikatą klausimu Anandas Groveris griežtai sukritikavo Indijos ministro žodžius.

„Tai apgailestautina ir visiškai netinkama, kad ministras nesupranta tokių pažeidžiamų žmonių grupių, kaip gėjai, problemų“, – cituoja A.Groverio žodžius Indijos laikraštis „Hindustan Times“.

Homoseksualūs santykiai liovėsi būti nusikaltimu Indijoje tik 2009 metais, kai teismas panaikino nuo kolonijinių laikų galiojusį įstatymą, traktavusį tokius ryšius kaip „nusikaltimą žmogaus prigimčiai“. Tada teismo nutarimą panaikinti baudžiamąjį straipsnį plačiai sveikino Indijos gėjų bendrija.

Specialistų vertinimu, daugiau nei 8 proc. homoseksualistų Indijoje yra užsikrėtę ŽIV, tuo tarpu vidutiniškai tarp heteroseksualų užsikrėtimo lygis sudaro maždaug 1 proc., pažymi BBC.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius