Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijoje liūtys trukdo ieškoti žuvusiųjų per žemės drebėjimą (nuotraukos)

Indonezijos vakaruose liūtys sekmadienį trukdo dirbti gelbėtojams kalvotoje vietovėje, kurioje šimtai žmonių buvo gyvi palaidoti per stiprų žemės drebėjimą, kuris sunaikino keturis kaimus šiame regione.
Indonezijoje gelbėjimo darbams trukdo lietus
Indonezijoje gelbėjimo darbams trukdo lietus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak pareigūnų, Padango Pariamano rajone Sumatros salos vakarinėje pakrantėje po griuvėsiais liko mažiausiai 644 žmonės.

Pagrindinės gelbėtojų pajėgos ir pagalba sutelkta regiono sostinėje, Padange – tai pajūrio miestas su 900 tūkst. gyventojų; čia sugriuvo keli daugiaaukščiai, žuvo šimtai žmonių.

Ne mažiau nukentėjo ir Pariamanas, kuriame kalvų šlaitais žemės drebėjimo metu šliaužė purvo, akmenų masės su išverstų medžių kamienais. Būriai pagalbos darbuotojų, policininkų, savanorių su galinga technika žemei kasti ir stumdyti pagaliau atvyko čia sekmadienį, kad padėtų vietiniams, kurie savo žuvusių artimųjų palaikus atkasinėjo plikomis rankomis. Lavonai tuoj pat buvo dedami į ryškiai geltonus lavonmaišius. Ore tvyrojo stiprus yrančių lavonų tvaikas.

Minėtuose keturiuose Pariamano kaimuose namai atsidūrė po 30 metrų storio purvo ir akmenų mase. Pasak Sveikatos ministerijos krizių centro atstovo, net mečetės minareto, kuris buvo aukštesnis kaip 20 metrų, nebematyti.

Šalies viceprezidentas sakė, kad vilčių, jog bus dar rasta gyvų, beveik nebėra. „Galime būtų tikri, kad jie yra negyvi. Dabar laukiame laidotuvių“, – pažymėjo jis.

Kiek iš tikrųjų yra žuvusių po trečiadienį buvusio 7,6 balo žemės drebėjimo, nežinia. Jungtinės Tautos minėjo 1100 žuvusikų. Indoenzijos valdžia skelbė 715 žuvusių ir apie 3 tūkst. dingusių asmenų.

Tad, pasak sveikatos ministrės Siti Fadilah Supari, žuvusiųjų skaičius gali siekti tris tūkstančius.
Vis dėlto sekmadienį, patikslinus pranešimus iš nelaimės zonų, jau minimi 603 žuvę ir 960 dingusiųjų, kurie tikriausiai taip pat yra žuvę.

Dabar pagrindinis dėmesys skiriamas gyviesiems padėti patenkinti būtiniausias reikmes, aprūpinti pastoge, daugiausia nerimo kelia epidemijos grėsmė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius