Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indonezijoje per avarinį keleivinio lėktuvo nusileidimą nukentėjo du žmonės

Indonezijoje 52 žmones skraidinančiam lėktuvui pirmadienį nutūpus avariniu būdu viename rytiniame oro uoste buvo sužeisti du keleiviai, pranešė pareigūnai, informuodami apie naujausią incidentą sparčiai augančiame šios šalies civilinės aviacijos sektoriuje.
„Xian MA-60“ lėktuvas po avarinio nusileidimo
„Xian MA-60“ lėktuvas po avarinio nusileidimo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kinijos gamybos lėktuvą „Xian MA-60“, priklausantį valstybinei oro bendrovei „Merpati Nusantara“, avarija ištiko leidžiantis viename oro uoste Rytų Nusa Tengaros provincijoje, sakė Susisiekimo ministerijos atstovas Bambangas Ervanas.

Nuotraukose matoma, jog šis dvimotoris turbopropelerinis lėktuvas guli ant pilvo ant tūpimo tako, jo varikliai įsirėžę į taką, o sparnai užlinkę į priekį.

Vis daugiau lėktuvų kyla į Indonezijos padangę, tenkindami gausėjančios viduriniosios klasės poreikius, tačiau aviacijos saugumo statistika šioje didžiulėje salų valstybėje yra viena iš prasčiausių Azijoje.

Balandį vienas oro bendrovės „Lion Air“ keleivinis lėktuvas, kuriame buvo 108 žmonės, nuslydo nuo tako tūpdamas kurortinėje Balio saloje ir nulėkė į jūrą, kur perlūžo pusiau. Tąsyk dešimtys žmonių buvo sužeisti, tačiau nei vienas nežuvo.

Pirmadienio incidentas įvyko, kai vietos reiso lėktuvas iš centrinės Floreso salos tūpė El Tario oro uoste Kupango mieste 9 val. 40 min. vietos (4 val. 40 min. Lietuvos Laiku), nurodė B.Ervanas.

Tame lėktuve buvo 52 žmonės: 46 keleiviai ir šeši įgulos nariai, sakė „Merpati Nusantara“ atstovas Herry Saptanto.

„Du keleiviai buvo lengvai sužeisti stiklo šukių, tačiau jie jau paliko ligoninę ir dabar jaučiasi gerai, – jis sakė naujienų agentūrai AFP. – Lėktuvas buvo smarkiai apgadintas; nemanau, kas jis dar galės būti naudojamas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius