Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 29 /13:14

Indonezijoje potvynių aukų padaugėjo iki 29, dar dešimčių tebeieškoma

Indonezijoje smarkių liūčių sukeltų potvynių aukų padaugėjo iki 29, dar dešimčių žmonių tebeieškoma, pirmadienį pranešė šios stichinių nelaimių dažnai kamuojamos šalies pareigūnai.
Potvyniai Indonezijoje
Potvyniai Indonezijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Potvynis Indonezija

Toje pasaulio dalyje dažnai pasitaiko žemės nuošliaužų ir potvynių, ypač nuo lapkričio iki balandžio trunkančiu liūčių sezonu, kai didžiulis Pietryčių Azijos salynas sulaukia gausių kritulių.

Pirmadienį Indonezijos krizių valdymo agentūra patvirtino, kad apsemtoje Sumatros saloje žuvo 29 žmonės ir kad dar 13 žmonių tebelaikomi dingusiais.

Dar daugiau nei 12 tūkst. gyventojų buvo evakuoti iš užlietos Benkulu provincijos, kur buvo apgadinti šimtai pastatų, tiltų ir kelių.

Labiausiai nukentėjo šalia šio regiono sostinės esantis Centrinis rajonas, kur žuvo 22 žmonės ir šimtai galvijų.

Vietos tarnybos įrengė nemažai laikinų pastogių evakuotiems asmenims.

Tuo metu liūčių sukelta nuošliauža Sumatros Lampungo provincijoje šeštadienį pražudė šešių narių šeimą bei sutrikdė susisiekimą transportu su kaimyniniais regionais.

Kai kurias sostinės Džakartos dalis šią savaitę užklupę potvyniai pareikalavo mažiausiai dviejų žmonių gyvybių ir privertė dar 2 tūkst. gyventojų palikti savo namus.

Sumatros tarnybos savo ruožtu pranešė, kad gyvybių pareikalavusios žemės nuošliaužos iš dalies susiformavo dėl neteisėtos anglių kasybos, nes dėl šios veiklos purus gruntas tampa lengvai paveikiamas smarkių liūčių.

„Be gamtos veiksnių, tokių kaip smarkus lietus, potvynius sąlygojo aplinką niokojanti žmogaus veikla“, – pirmadienį Benkulu reporteriams sakė krizių valdymo tarnybos vadovas Doni Monardo.

Aktyvistai jau ilgą laiką perspėdavo, kad šioje provincijoje dėl plačiai paplitusių kasybų darbų nykstant miškams regioną gali užklupti katastrofa.

Mažiausiai keturios didelės Benkulu upės dėl netoli jų krantų aplinkai padarytos žalos išsilieja kaskart, kai prasideda liūtys, teigia aplinkosaugininkai.

„Benkulu potvynių mastą padidino didelė žala... padaryta anglių kasybos“, – pareiškime nurodė Ali Akbaras iš vietos aplinkosaugos organizacijos „Kanopi Bengkulu“.

Praėjusį mėnesį Indonezijos Papua regioną nusiaubus smarkių liūčių sukeltoms žemės nuošliaužoms ir staigiems potvyniams žuvo maždaug 112 žmonių, o dar 90 tebėra dingę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius