Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijoje sudužus kariškių lėktuvui žuvo 13 žmonių

Indonezijos rytuose sekmadienį sudužus kariškių transporto lėktuvui, žuvo 13 žmonių, – įvyko dar viena šalies ginkluotųjų pajėgų aviacijos nelaimė.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Pareigūnai pranešė, kad lėktuvas „Hercules C-130“ su 12 įgulos narių ir vienu keleiviu pakilo iš Timikos miesto Naujojoje Gvinėjoje, bet netrukus prieš numatytą nutūpimą sudužo atokiame kalnuotame regione.

„Operatorius ant žemės 6 val. 8 min. vietos laiku pamatė lėktuvą, bet 6 val. 9 min. ryšys su lėktuvu nutrūko“, – naujienų agentūrai AFP sakė oro pajėgų vadas Agusas Supriatna.

Lėktuvas turėjo nutūpti 6 val. 13 min. vietos laiku. Jame buvo trys pilotai, aštuoni technikai, navigatorius ir vienas karininkas. Lėktuvu buvo gabenamas maistas ir cementas, sakė A.Supriatna.

Jis pridūrė, kad orai tame rajone garsėja nepastovumu, prieš katastrofą lėktuvas tai įskrisdavo į debesis, tai išnirdavo iš jų.

Gelbėtojai netrukus surado lėktuvo nuolaužas. Visi 13 žuvusiųjų paimti, nurodė oro pajėgos. A.Supriatna sakė, kad į katastrofos vietą vyksta tyrėjų grupė.

Tai naujausias iš virtinės fatališkų incidentų, kuriuos pastaruoju metu patyrė Indonezijos kariškiai.

Lapkričio mėnesį per armijos sraigtasparnio nelaimę Borneo saloje žuvo trys žmonės, o liepą centrinėje Javoje kariškių sraigtasparniui nukritus ant namo žuvo kiti trys žmonės.

Maždaug 12 žmonių žuvo kovo mėnesį, kariškių sraigtasparniui prastu oru nukritus Sulavesyje.

Tačiau didžiausias pastarųjų metų incidentas įvyko 2015-ųjų birželį – oro pajėgų lėktuvui „Hercules C-130“ nukritus gyvenamajame rajone Medano mieste, žuvo 142 žmonės, buvo padaryta daug žalos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius