Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijoje suvaržytas programėlės „Telegram“ naudojimas

Indonezija blokavo prieigą per interneto naršykles prie populiarios susirašinėjimo sistemos „Telegram“ ir pagrasino visiškai uždrausti šią programėlę dėl jos „teroristinio turinio“, pranešė vyriausybė.
Mobilioji programėlė „Telegram“
Mobilioji programėlė „Telegram“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Ryšių ministerijos pranešime sakoma, kad „labai daugelyje programos („Telegram“) kanalų skatinama imtis radikalizmo ir terorizmo ir (pateikiama) instrukcijų, kaip pasigaminti bombų arba surengti išpuolių“, todėl šią sistemą būtina užblokuoti.

Indonezijoje pastaruoju metu įvykdyta virtinė atakų. Pasak policijos, vieną iš jų surengė vyras, radikalizavęsis skaitydamas radikalią medžiagą per „Telegram“.

Vyriausybė kol kas blokavo tik prieigą prie „Telegram“ per kompiuterius, bet yra pasiruošusi visiškai uždrausti šią sistemą, įskaitant programėlę mobiliesiems telefonams.

„Dabar esame pasiruošę visiškai uždaryti programą „Telegram“ visoje Indonezijoje, jeigu „Telegram“ nesilaikys standartinės veiklos procedūros tvarkant su įstatymais besikertantį turinį“, – sakoma vėlai penktadienį paskelbtame ministerijos pranešime.

Birželį pavienis užpuolikas mečetėje subadė du policijos pareigūnus. Policija nurodė, kad šis vyras nepalaikė jokių ryšių su kovotojų grupuotėmis, bet radikalizavosi, skaitydamas per „Telegram“ skelbiamą turinį.

Rusijoje sukurta nemokama programėlė „Telegram“ leidžia vartotojams keistis žinutėmis, nuotraukomis ir vaizdo įrašais su grupėmis, kurias gali sudaryti iki 5 000 paskyrų. Nuo jos išleidimo 2013 metais šios programėlės vartotojų padaugėjo maždaug iki 100 milijonų.

Ši programėlė atsidūrė dėmesio centre Rusijoje, kai valstybinė ryšių priežiūros tarnyba birželį pagrasino ją uždrausti, nes šią sistemą valdanti bendrovė nepateikė privalomų registracijos duomenų.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) taip pat nurodė, kad „Telegram“ naudojosi asmenys, atsakingi už balandį įvykdytą sprogdinimą Sankt Peterburgo metropolitene.

„Telegram“ generalinis direktorius Pavelas Durovas sakė, kad bendrovė aiškinsis Indonezijos iškeltus kaltinimus.

„Niekada nebuvome gavę jokių prašymų ar skundų iš Indonezijos vyriausybė“, – P.Durovas rašė „Twitter“ žinutėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius