Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 25 /11:46

Indonezijoje užsiliepsnojus neteisėtam naftos gręžiniui žuvo mažiausiai 18 žmonių

Indonezijoje mažiausiai 15 žmonių žuvo, o dar dešimtys buvo sužeisti užsiliepsnojus neteisėtai įrengtam naftos gręžiniui Ačeho provincijoje, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Gaisras naftos gręžinyje Indonezijoje, Ačeho provincijoje
Gaisras naftos gręžinyje Indonezijoje, Ačeho provincijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Užsidegus išsiliejusiai naftai apie 1 val. 30 min. vietos (21 val. 30 min. Lietuvos) laiku viename gyvenamajame rajone plykstelėjo didžiulė liepsna, supleškinusi mažiausiai penkis namus. Gaisras dar nėra užgesintas, sakė Nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho.

Pasak jo, nelaimė įvyko, kai iš naujai įrengto apie 250 metrų gylio gręžinio prasiveržė nafta, o daug žmonių susirinko jos semti.

Vietos gelbėjimo tarnybos pareigūnas Syahrizalis nurodė, kad žuvo 15 žmonių, o dar apie 40 sužeistųjų buvo išvežti į dvi ligonines.

„Nubudau, kai labai garsus sprogimas supurtė mūsų namą tarsi žemės drebėjimas, – pasakojo 16-metė vietos gyventoja Riska Sri Maulidyawati. – Visi mūsų kaimynei išbėgo, kad pamatytų, kas dedasi, bet driokstelėjus kitam garsiam sprogimui visi pabėgo apimti panikos.“

„Visi šaukė: „Gaisras, gaisras!“ Taip pat girdėjau iš skausmo klykiančius ir pagalbos prašančius žmones, – pridūrė įvykio liudininkė. – Vaikai verkė, panikos apimtos moterys klykė. Man buvo labai baisu.“

Vietos ligoninės direktorius Edi Gunawanas Indonezijos televizijai sakė, kad hospitalizuotieji yra nudegę 20–60 proc. kūno.

Keletas labiausiai nukentėjusių žmonių buvo perkelti į didesnę ligoninę, nurodė jis.

Įvykio vietoje dirbantiems ugniagesiams padeda valstybinės naftos įmonės „Pertamina“ darbuotojai.

Nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros pranešime sakoma, kad užsiliepsnojo „tradicinis“ gręžinys. Tai tikriausiai reiškia, kad neaišku, kam jis priklauso ir kad jį eksploatavo vietos bendruomenė.

Sumatros salos šiauriniame gale esančiame Rytų Ačehe apstu mažų naftos gavybos vietų, dažnai neteisėtai įrengiamų vietos kaimų gyventojų.

R.Sri Maulidyawati pasakojo, kad kelias pastarąsias dienas daug žmonių atvyko į kaimą rinkti naftos iš neseniai įrengto gręžinio.

„Pabėgome į mano artimųjų namus, toliau nuo gaisravietės. Nedrįstame grįžti, nes gaisras dar neužgesintas, ir bijome, kad bus daugiau sprogimų“, – aiškino mergina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius