Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indonezijoje vyksta prezidento ir parlamento rinkimai

Indonezijoje trečiadienį prasidėjo vieni didžiausių rinkimų, per kuriuos bus renkamas šalies prezidentas ir parlamentas, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.
Rinkimai Indonezijoje
Rinkimai Indonezijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Indonezija

Prie balsadėžių laukiama daugiau kaip 190 mln. indoneziečių. Rinkimų apylinkės atsidarė po 7 val. vietos (1 val. Lietuvos) laiku rytinėse provincijose, valanda vėliau – centriniuose regionuose, o galiausiai – sostinėje Džakartoje ir vakarinėse provincijose. 17 tūkst. salų turinčioje valstybėje yra trys laiko juostos.

Balsavimas baigsis 13 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku. Pirmųjų rezultatų tikimasi sulaukti jau po dviejų valandų nuo balsavimo pabaigos.

Prezidento rinkimuose dalyvauja dabartinis Indonezijos lyderis Joko Widodo ir buvęs generolas Prabowo Subianto.

Joko Widodo yra pirmasis Indonezijos prezidentas, neturintis ryšių su autoritarine praeitimi ir nesusijęs su politiniu ir kariniu elitu, kuris valdė Indoneziją nuo tada, kai 1998-aisiais baigėsi tris dešimtmečius trukusi Suharto diktatūra.

Rinkėjų apklausos žada pergalę Joko Widodo, savo priešininką populiarumu lenkiančiam iki 20 proc., bet analitikai sako, kad kova veikiausiai bus įtemptesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius