Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijos kariuomenė praneša užtikusi sudužusio „AirAsia“ lėktuvo uodegą

Indonezijos kariuomenė skelbia Javos jūroje radusi lėktuvo dalį, kuri yra panaši į sudužusio „AirAsia“ lėktuvo uodegą. Taip pat rasti dar trys žuvusiųjų kūnai, iš viso jau aptiktos 37 nelaimės aukos, praneša Tvn24.pl.
„AirAsia“ lainerio keleivių ir lėktuvo dalių paieškos 2015 m. sausio 03 d.
„AirAsia“ lainerio keleivių ir lėktuvo dalių paieškos 2015 m. sausio 03 d. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį gelbėjimo darbams prie Indonezijos Borneo salos pakrančių vėl trukdė prastos oro sąlygos. Vėjo greitis siekė net iki 60 km/h, matomumas po vandeniu buvo beveik nulinis, todėl narams teko grįžti į sausumą.

Vis dėlto vieno Indonezijos laivo įgula, dirbusi nelaimės rajone, skelbia aptikusi po vandeniu kažką, kad savo kontūrais primena lėktuvo uodegą. Indonezijos kariuomenės atstovai pranešė, kad detaliau objektą ketina apžiūrėti antradienį ir tikisi, kad viduje bus rastos juodosios dėžės, padėsiančios nustatyti katastrofos priežastis.

Gelbėjimo štabo darbuotojai taip pat pranešė, kad rasti dar trys žuvusiųjų kūnai. Jie plūduriavo vandenyje prisegti diržais prie lėktuvo kėdžių. Kai kurių ekspertų teigimu, taip rasti palaikai rodo, kad prieš katastrofą lėktuvas pateko į stiprios turbulencijos zoną. Vis dėlto daugiausia informacijos apie nelaimę tikimasi gauti radus juodąsias dėžes ir pamačius, kaip atrodo šiuo metu jūros dugne gulintis lėktuvas.

Iš viso šiuo metu yra surasti 37 žuvusiųjų kūnai, 13 iš jų jau identifikuoti. Iš viso lėktuve buvo 162 keleiviai ir įgulos nariai. Indonezijos vadovai, koordinuojantis gelbėjimo operaciją, teigia manantys, kad dauguma kūnų yra lėktuvo nuolaužose, bet jos dar nėra rastos.

Kariuomenė aukų artimiesiems pasiūlė pasinaudoti jų laivais ir sraigtasparniais, taip nuvykti į nelaimės vietą ir metant į jūrą gėles ar atminimo ženklus atsisveikinti su žuvusiaisiais. 

Lėktuvas „Airbus A320-200“, priklausantis Malaizijos oro linijoms „AirAsia“ iš radarų išnyko sekmadienį, gruodžio 28 dieną, apie 6.17 val. vietos laiku, skrisdamas audros metu iš Indonezijos Surabajaus miesto į Singapūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius