Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijos ministras: rugsėjį šalyje lankysis popiežius Pranciškus

Popiežius Pranciškus rugsėjį aplankys Indoneziją, pareiškė šalies religijos reikalų ministras, vis labiau nerimaujant dėl 87 metų pontifiko sveikatos.
TIZIANA FABI / AFP
TIZIANA FABI / AFP

Kadenciją baigiantis prezidentas Joko Widodo (Džokas Vidodas) buvo pakvietęs popiežių 2022 metų birželį apsilankyti Indonezijoje, kurioje gyvena daugiausia pasaulyje musulmonų, ir taip skatinti religinę toleranciją.

„Po dvejų metų laukimo popiežius Pranciškus pagaliau atvyks į Indoneziją. Tikiu, kad tai bus ypatinga dovana katalikams“, – šeštadienį Javoje vykusiame renginyje sakė religijos reikalų ministras Yaqutas Cholilas Qoumas (Jakutas Cholilas Kumas)

„Remiantis Vatikano atsiųstu laišku, kurį gavo Indonezijos vyriausybė, popiežius Pranciškus atvyks į Indoneziją 2024 metų rugsėjo 3 dieną, – teigė Y. Ch. Qoumas, skelbiama ministerijos interneto svetainėje. – Indonezijai tai bus didelė garbė.“

„Pew Research Centre“ duomenimis, Indonezijoje gyvena 242 mln. musulmonų ir apie 29 mln. krikščionių, iš kurių 8,5 mln. yra katalikai.

Popiežius Pranciškus rugpjūtį taip pat turėtų apsilankyti Papua Naujojoje Gvinėjoje, sausį sakė šios šalies užsienio reikalų ministras Justinas Tkatchenko (Džastinas Tkačenka).

Vatikano šaltinis teigė, kad tą patį mėnesį popiežius planuoja apsilankyti Rytų Timore.

Nuo 2013 metų, kai jį išrinko kardinolai, popiežius Pranciškus surengė 44 keliones į užsienį.

Vatikanas pranešė, kad vėliau šiais metais popiežius apsilankys Belgijoje, taip pat popiežius užsiminė apie galimą apsilankymą savo gimtojoje Argentinoje.

Klausimai dėl jo sveikatos atsinaujino po to, kai jis paskutinę minutę atšaukė dalyvavimą Kryžiaus kelio ceremonijoje penktadienį.

Penktadienį Vatikanas paskelbė trumpą pareiškimą, kuriame nurodė, kad siekdamas patausoti „savo sveikatą Velyknakčio vigilijai ir Velykų ryto Mišioms, popiežius Pranciškus šį vakarą Kryžiaus kelią prie Koliziejaus stebės iš Vatikano Šv. Mortos namų“, kuriuose gyvena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius