-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijos policija nušovė du kovotojus, siejamus su sprogdinimais Filipinų bažnyčioje

Policijos pareigūnai nušovė du Indonezijos kovotojus, siejamus su 2019 metų sprogdinimais vienoje katalikų bažnyčioje Filipinuose, trečiadienį pranešė pareigūnai, suėmę keliolika džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) palaikančių ekstremistų.
Išpuolis Filipinuose
Išpuolis Filipinuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak pareigūnų, kovotojai buvo nušauti per Indonezijos kovos su terorizmu būrio „Densus 88“ reidą ekstremistų grupuotės „Jamaah Ansharut Daulah“ (JAD) slaptavietėje Sulavesio provincijos sostinėje Makasare.

Du nušauti užpuolikai „priešinosi suėmimui“ ir užpuolė pareigūnus, nurodė policija. Trečias įtariamasis buvo pašautas ir yra gydomas ligoninėje, sakoma pranešime.

Dar 17 kovotojų buvo suimta.

VIDEO: Filipinuose per šventę nugriaudėjo sprogimas: žuvo žmogus, dar 35 sužeisti

Vėliau trečiadienį policija pranešė, kad du nukauti įtariamieji prisidėjo prie žiauriausio pastarųjų metų išpuolio Filipinuose, per kurį 2019 metais žuvo 21 žmogus ir dar dešimtys buvo sužeisti, finansavimo.

„Dvejetas prisidėjo prie pinigų pervedimo Filipinų Holo salos bažnyčios sprogdintojams“, – sakė žurnalistams nacionalinės policijos atstovas Ahmadas Ramadhanas.

2019 metų pradžioje katalikų bažnyčią daugiausia musulmonų gyvenamoje Holo saloje sudrebinę du sprogimai pareikalavo sekmadienio mišiose dalyvavusių maldininkų bei saugumo pajėgų narių gyvybių. Šis išpuolis sukėlė būgštavimų dėl stiprėjančių ryšių tarp kovotojų Pietryčių Azijoje.

Atsakomybę už šią ataką prisiėmė „Islamo valstybė“, paskelbusi apie du susisprogdinusius jos mirtininkus.

Vėliau mirtininkų pora buvo identifikuota kaip indonezietis kovotojas ir jo žmona.

Išpuolis Holo saloje buvo įvykdytas praėjus kelioms dienoms po to, kai rinkėjai pritarė, kad būtų sukurtas didesnę autonomiją musulmonams užtikrinantis regionas pietinėje Filipinų dalyje. Tikėtasi, kad tai į regioną atneš taiką po kelis dešimtmečius trukusio konflikto, pareikalavusio tūkstančių gyvybių bei sutrukdžiusio išteklių turtingo, bet skurdaus katalikiškų Filipinų pietinio regiono vystymuisi.

Trečiadienį Indonezijos, kur gyventojų dauguma yra musulmonai, policija pranešė, kad du policijos nukauti vyrai priklausė vietos teroristų tinklui „Jamaah Ansharut Daulah“ (JAD), ištikimam „Islamo valstybei“ ir jos smurtinei ideologijai.

JAD nariai 2018 metais yra surengę virtinę mirtininkų sprogdintojų išpuolių bažnyčiose Indonezijos antrajame pagal dydį Surabajos mieste, per kuriuos žuvo dešimtys žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius