Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijos policija sulaikė Tobos ežere nuskendusio kelto kapitoną

Indonezijos policija sulaikė perpildyto kelto, apvirtusio ir nuskendusio didžiuliame vulkaniniame ežere, kapitoną ir ketina jį apklausti dėl šios pražūtingos nelaimės, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.
Indonezijoje nuskendus keltui ieškoma dešimčių dingusių žmonių
Indonezijoje nuskendus keltui ieškoma dešimčių dingusių žmonių / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Indonezija Keltas

Kapitonas Tua Sagala buvo tarp 18 žmonių, išgelbėtų po pirmadienio popietę Sumatros saloje daug turistų pritraukiančiame Tobos ežere įvykusios tragedijos.

Anksčiau buvo skelbta, kad oficialiai patvirtinta keturių keleivių žūtis, bet paieškų ir gelbėjimo agentūra ketvirtadienį šį skaičių sumažino iki trijų.

Vis dėlto ketvirtadienį ryte pareigūnai nurodė, kad dar 193 žmonės laikomi dingusiais, todėl baiminamasi, kad šis incidentas pateks į Indonezijos istoriją kaip viena pražūtingiausių keltų katastrofų.

Manoma, kad šis tradicinis medinis laivas buvo eksploatuojamas nelegaliai, be keleivių sąrašų ir bilietų, todėl keleivių skaičių nustatyti sunku. Oficialūs duomenys buvo nuolat keičiami.

Pareigūnai dingusiųjų skaičių nustatė remdamiesi šeimų pranešimais apie dingusius giminaičius, galėjusius būti nuskendusiame laive, bet jų informaciją sunku patikrinti.

Jeigu pastarieji vertinimai bus patvirtinti, tai reikštų, kad laive, taip pat gabenusiame dešimtis motociklų, buvo 4–5 kartus daugiau žmonių negu leidžia jo numatyta keliamoji galia.

Kapitonas taip pat buvo šio laivo savininkas, nurodė policija.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Indonezijoje nuskendus laivui ieškomi dingę asmenys
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Indonezijoje nuskendus laivui ieškomi dingę asmenys

„Laivo kapitonas dabar yra sulaikytas policijos“, – ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė nacionalinės policijos atstovas Yusri Yunusas.

„Tačiau dar jo neapklausėme, nes jis tebėra sukrėstas“, – pridūrė pareigūnas.

Planuojama, kad į įvykio vietą vėliau ketvirtadienį atvyks aukšto rango vyriausybės pareigūnų, tarp jų susisiekimo ministras ir nacionalinės policijos vadovas.

Šimtai sielvarto apimtų žmonių jau kelias dienas laukia ant kranto, laukdami kokių nors žinių apie dingusius artimuosius.

Kol kas neaišku, ar laive buvo kokių nors užsieniečių.

Išsigelbėję žmonės pasakojo, kad laivas, plaukdamas pučiant stipriam vėjui ir kylant didelėms bangoms, maždaug pusiaukelėje pradėjo drebėti. Jo kelionė iš salos ežero viduryje į krantą turėjo trukti 40 minučių.

Gelbėjimo operacija dabar virto palaikų rinkimu, turint omenyje, kad kažkiek žuvusiųjų gali būti įstrigę pačiame nuskendusiame laive.

Valdžia atsiuntė maždaug 400 pareigūnų, taip pat narų ir povandeninių aparatų. Manoma, kad operacija viename giliausių ežerų pasaulyje truks mažiausiai savaitę.

Tarp tarptautinių ir vietos turistų populiaraus Tobos ežero, susidariusio prieš dešimtis tūkstančių metų išsiveržusio ugnikalnio kalderoje, gylis kai kuri siekia apie 500 metrų. Jo plotas – apie 1 145 kv. kilometrai.

Indonezijoje, turinčioje apie 17 tūkst. salų ir labai priklausomoje nuo vandens transporto, laivybos incidentai gana dažni.

Praeitą savaitę vienam tradiciniam mediniam laivui, plukdžiusiam apie 40 žmonių, apvirtus prie Sulavesio salos keliolika keleivių žuvo.

2015 metais netoli Sulavesio krantų nuskendus keltui žuvo 78 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius