Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijos sostinėje surengti sprogdinimai „žiaurūs ir nežmoniški“, sako šalies prezidentas

Du sprogdinimai prabangiuose Indonezijos sostinės viešbučiuose, kurie penktadienį nusinešė mažiausiai devynių žmonių gyvybes, buvo „žiaurios ir nežmoniškos“ įtariamų teroristų grupuočių atakos, pareiškė Indonezijos prezidentas Susilo Bambangas Yudhoyono.
Indonezijoje prabangiuose viešbučiuose – kruvini išpuoliai
Indonezijoje prabangiuose viešbučiuose – kruvini išpuoliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Indonezija

„Tai kelia pavojų saugumo padėčiai visoje šalyje“, – S.B.Yudhoyono sakė spaudos konferencijoje, kurią tiesiogiai transliavo vietos televizija.  „Esu įsitikinęs, kad sugebėsime sučiupti ir pagal įstatymus nubausti šio teroro akto sumanytojus“, – spaudos konferencijoje sakė S.B.Yudhoyono.

Prezidentas pridūrė, kad šių sprogdinimų organizatoriams „nebūdingas žmogiškumas, ir jiems nerūpi, kokią žalą mūsų šaliai padarė šiuo teroro aktu, kuris smarkiai paveiks mūsų ekonomiką, prekybą, turizmą ir (šalies) įvaizdį pasaulio akyse.“ „Nurodžiau teisėsaugai nubausti visus, susijusius su šiuo teroro aktu, kad ir koks būtų jų politinis užnugaris“, – pareiškė jis.

Mažiausiai 40 žmonių, tarp jų užsieniečių, buvo sužeisti per sprogimus, nugriaudėjusius viešbučiuose „Ritz Carlton“ ir „JW Marriott“ Džakartos prabangiame Mega Kuningano rajone. Australijos premjeras Kevinas Ruddas taip pat pasmerkė šiuos išpuolius ir pavadino juos barbariškais.

„Bet kuri ir bet kur surengta ataka yra išpuolis prieš mus visus“, – sakė jis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius