-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ingušijos sostinėje nužudytas šio Rusijos Kaukazo regiono statybos ministras

Naujojoje Ingušijos sostinėje – Magase savo kabinete nušautas šios neramios Rusijos Kaukazo respublikos statybos ministras Ruslanas Amerchanovas.

„Apie 10 val. 30 min. trečiadienį nenustatyti ginkluoti asmenys įsiveržė į Ingušijos statybos ministro kabinetą ir šovė į jį iš automatinio ginklo. Nuo patirtų sužeidimų jis mirė“, – pranešė Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros Ingušijos valdybos oficialioji atstovė Svetlana Gorbakova.

Kelios minutės prieš tai pasirodė pranešimų, kad Magase nežinomi asmenys iš automatinio ginklo apšaudė R.Amerchanovo automobilį. „Trečiadienį nenustatyti asmenys apšaudė Ingušijos statybos ministro tarnybinį automobilį“, – pranešė žurnalistams šaltinis Ingušijos teisėsaugos institucijose.

Ruslanas Amerchanovas buvo paskirtas statybos ministru, kai atėjo į valdžią Ingušijos prezidentas Junusas-Bekas Jevkurovas. Iki paskyrimo į šį postą R.Amerchanovs turėjo verslą Chabarovsko krašte ir Maskvoje.

Pastaraisiais mėnesiais pasikėsinimai į pareigūnus, taip pat teisėsaugos institucijų darbuotojus Ingušijoje vyksta beveik kas savaitę.

Ingušija, kurioje beveik visi gyventojai yra musulmonai, ir kiti Rusijos Šiaurės Kaukazo regionai kovoja su islamistų sukilėliais, dalyvaujančiais mažo intensyvumo, bet vis daugiau aukų pareikalaujančiame sukilime prieš Kremlių remiančią vietos valdžią ir jėgos struktūrų pareigūnus.

Daugiausia atgarsių sukėlęs buvo pasikėsinimas į Ingušijos prezidentą Junusą-Beką Jevkurovą. Birželio 22 dieną Nazranėje teroristas mirtininkas užminuotu automobiliu trenkėsi į Ingušijos prezidento kortežą. Prezidentas per sprogimą buvo sunkiai sužeistas ir atgavo sąmonę tik po savaitės.

Pirmadienį J.-B.Jevkurovas išsirašė iš Maskvos A.Višnevskio chirurgijos instituto ligoninės, kur buvo gydomas. Pailsėjęs sanatorijoje prezidentas ketina sugrįžti į darbą Ingušijoje.

Rugpjūčio 2 dieną Malgobeko rajono Ačalukių gyvenvietėje per nežinomų asmenų apšaudymą žuvo trys Nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojai.  Liepos 19 dieną Ingušijos Nazranės rajone per lengvojo automobilio su kariais apšaudymą du jų žuvo, dar vienas buvo sužeistas, o liepos 10 dieną Nazranėje buvo nužudytas Karabulako nežinybinės apsaugos viršininkas Israpilas Ozdojevas. Užpuolikai apšaudė jo automobilį „Žiguli.“ Milicininkas nuo sužeidimų čia pat mirė.

Liepos 7 dieną buvo užpultas Ingušijos VRM ekspertų ir kriminalistų skyriaus viršininkas pulkininkas Magomedas Gadaborševas. Po trijų dienų jis mirė ligoninėje. M.Gadaborševo automobilis buvo apšaudytas Nazranėje.

Birželio 13 dieną nušautas buvęs Ingušijos VRM vadovas, respublikos vyriausybės darbuotojas Baširas Auševas. Užpuolkai, kaip ir M.Gadaborševo atveju, buvo kitame automobilyje.

Birželio 10 dieną nužudyta Ingušijos Aukščiausiojo teismo pirmininko pavaduotoja Aza Gazgirejeva. Nežinomi asmenys apšaudė automobilį "Gazel", kuriuo teisėja važiavo į darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius