Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ingušijos valdžia padės 122 metų senoliui patekti į pasaulio rekordų knygą

Vienam Rusijos Federacijos Ingušijos Respublikos gyventojui Guli Apazui Ilijevui teks pateikti daugybę įrodymų ir dokumentų, kad jis galėtų būti pripažintas seniausiu pasaulyje tebegyvenančiu vyru, ketvirtadienį pranešė Guinnesso pasaulio rekordų knygos atstovas.
Senolio rankos
Senolio rankos / „Shuterstock“ nuotr.

„Kol kas vien Apazo Ilijevo pareiškimo neužtenka. Bet mes esame pasiruošę priimti jį ir jo amžių patvirtinančius dokumentus“, – sakė pašnekovas.

Pasak jo, į rekordų knygą pretenduojantys patekti ilgaamžiai turi pateikti gimimo liudijimo originalą, santuoką liudijančius dokumentus, išrašus iš mokyklų ir savo nuotraukų.

Ingušijos Respublikos vadovo atstovas informavo, kad regiono vadovo pavedimu buvo suformuota darbo grupė, padėsianti surinkti būtinų dokumentų paketą, įrodantį, kad A.Ilijevui yra 122 metai. Šie dokumentai bus perduoti Guinnesso rekordų knygos komisijai.

„Nepaisant garbingo amžiaus, Apazas Ilijevas išsaugojo gerą atmintį ir aštrų protą. Jis prisimena save nuo septynerių metų, daugybę istorinių įvykių, caro generolų vardus“, – sakė rekordų knygos atstovas.

Senolis gimė 1896 metų kovo 1 dieną, ir šiemet jam sukako 122 metai. Dėl savo amžiaus jis yra įtrauktas į Rusijos rekordų knygą.

Ilgaamžis užaugino aštuonis vaikus, turi 33 vaikaičius ir 34 provaikaičius. Jis sako niekada nerūkęs, nevartojęs alkoholio, jokių vaistų, sutikdavęs tik skiepytis.

Anksčiau šią savaitę seniausiu pasaulyje tebegyvenančiu vyru buvo pripažintas Japonijoje gyvenantis 112 metų Masazo Nonaka.

M.Nonaka gimė 1905 metų liepos 25 dieną – vos keli mėnesiai prieš Albertui Einsteinui paskelbiant savo garsiąją specialiąją reliatyvumo teoriją.

Guinnesso pasaulio rekordų knygą tvarkanti organizacija japonui įteikė sertifikatą jo namuose, esančiuose Japonijos šiaurinėje saloje Hokaide. Rekordininkas gyvena kartu su savo šeimos nariais, vadovaujančiais šalia karštųjų versmių pastatytam viešbučiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius