Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internautai šaiposi iš Rusijos: Peterburgas jau suomių, o Smolenskas – lietuvių

Pirmieji pradėjo čekai – pokštai apie tai, kad pagaliau Čekija tapo jūrine valstybe, nes Karaliaučius nuo šiol jų. Įsijautę pokštininkai net žemėlapiuose alutekį nutiesė iki pat Baltijos jūros. Jų pavyzdžiu pasekė ir kiti – štai suomiai jau „aneksavo“ Sankt Peterburgą bei Leningrado sritį. O Smolensko vėliavoje atsirado lietuviška trispalvė.
Socialiniuose tinkluose plinta pokštai, kad Smolenskas lietuviškas, o Petrburgas – suomių
Socialiniuose tinkluose plinta pokštai, kad Smolenskas lietuviškas, o Peterburgas – suomių. / 15min nuotr.

Internete jau kelias savaites gausu pokštų apie Karaliaučiaus kraštą: naujasis britų monarchas Karolis III ten vyksiąs pirmojo oficialaus vizito, regioną ir Čekiją sujungs vamzdis alui tiekti, o pastarosios gyventojai ant mašinų piešia raides K.

Bet čekai nebe vieniši – pokštai pasipylė ir iš kitų šalių.

„Smolensko apskrityje atstatyti nauji Lietuvos valstybės sienos ženklai“, – skelbia tviteryje atsiradęs naujas puslapis „Smolensko Apskritis“ (@smolenskaslt).

Šis puslapis papuoštas oficialia Smolensko vėliava, tik ši – su trispalve.

„Sveikiname oficialiame Smolensko apskrities profilyje. Po sėkmingo referendumo 99,71 proc. buvusių Smolensko srities gyventojų nusprendė prisijungti prie Lietuvos! Sveikiname prisijungus prie Lietuvos!“ – rašoma ten pat ir įrašas papuošiamas žemėlapiu, kuriame iš visų Rusijos regionų Smolenskas išskirtas raudonai.

Kad pokštui pasirinktas būtent Smolenskas, nieko keisto. Juk daugiau kaip pusantro šimto metų, – nuo 1395 m. iki 1514 m. ir nuo 1611 m. iki 1667 m. jis buvo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės miestas, Romos apeigų katalikų ir graikų apeigų katalikų (unitų). Taip pat Smolensko vyskupysčių centras, čia veikė jėzuitų akademija.

Kitas įrašas – esą po nesibaigiančių vietinių gyventojų prašymų pagrindinė Smolensko senamiesčio gatvė iš „Bolšaja Sovetskaja“ pervadinta M.Maldeikio vardu, „specialiosios demokratinės operacijos vizionieriaus vadovo garbei, su neslepiama nuoroda į Seimo narį Matą Maldeikį.

Taip pat „Smolensko apskritis“ informuoja, kad regionas jungiasi prie Laisvų regionų sąjungos. Pastarojo puslapyje – dar vienas žemėlapis, kuriame nurodoma, jog ne tik Karaliaučius nuo šiol yra Kralovecas ar Smolenskas grįžo į Lietuvą, bet ir padidėjusi Suomija, prie Austrijos prisijungusi Jakutija, Pečorių miestas Pskovo srityje – prie Estijos.

„Sveiki atvykę į oficialų Sannasburgo ir Sannagrado srities profilį. Po sėkmingo referendumo 98,69 proc. Sankt Peterburgo gyventojų ir 96,97 proc. Leningrado srities gyventojų nusprendė susijungti su Suomija ir atitinkamai persivadinti į Sankt Sannasburgą ir Sannagrado sritį“, – taip šaiposi suomiai.

Daugybė memų pasklido socialiniuose tinkluose po to, kai Rusija surengė „referendumus“ okupuotose Ukrainos teritorijose ir remdamasi tariamais jų rezultatais paskelbė keturių regionų aneksiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius