Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl Šiaurės Korėjos lyderis Donaldui Trumpui pasiuntė tokį didelį voką?

Po 18 metų pertraukos su vizitu Baltuosiuose rūmuose apsilankęs Šiaurės Korėjos diplomatas Kim Yong Cholas prezidentui Donaldui Trumpui įteikė didžiulį voką nuo Kim Jong Uno, skelbia newsweek.com.
Donaldas Trumpas laiko Kim Jong Uno laišką
Donaldas Trumpas laiko Kim Jong Uno laišką / Baltųjų rūmų administracijos išplatinta nuotr.

Jiedu nusifotografavo Ovaliajame kabinete, prezidentui D.Trumpui plačiai šypsantis - po ilgiau nei valandą trukusių derybų su aukšto rango Pchenjano pasiuntiniu buvo pranešta, kad šį mėnesį planuotas susitikimas su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu vis dėlto įvyks.

Tačiau visai ne šis faktas patraukė stebėtojų dėmesį. Kur kas labiau nei šalių tarpvalstybiniai santykiai ir jų ateitis smalsuolius domina proziškas klausimas: kodėl D.Trumpui įteiktas vokas buvo toks didelis?

Pasigirdo spėlionių, kad didelį voką įteikdamas Kim Yong Cholas siekė patrolinti D.Trumpą: kuo didesnis vokas, tuo jį laikančio prezidento rankos atrodo mažesnės. Kalbama, kad D.Trumpas drovisi savo plaštakų dydžio.

Kiti iškart ėmė prognozuoti, kad D.Trumpas to taip lengvai nepaliks ir prisipažino nekantraujantys išvysti, kokio gi dydžio voką prezidentas pasiųs atgal Kim Jong Unui?

Šiaurės Korėjos ekspertas Koh Yu-hwanas „Associated Press“ išreiškė savo nuomonę apie galimą laiško turinį ir pasiūlė galbūt labiau tikėtiną paaiškinimą dėl voko dydžio.

„Laiške Kimas turėtų girti D.Trumpo vadovybę ir drąsų sprendimą surengti aukščiausiojo lygio susitikimą. Be to, laiške jis turėtų kalbėti apie branduolinį nusiginklavimą, baigiant priešiškumą ir normalizuojant santykius tarp šalių“, – pie laiško turinį aiškino Koh Yu-hwanas.

Jis atkreipė dėmesį, kad Kim Jong Uno sesuo, vasarį susitikusi su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu, jam taip pat įteikė didelį mėlyną aplanką su aukso antspaudu. Tikėtina, kad būtent panašus aplankas įdėtas į D.Trumpui įteiktame voke.

Kaip teigia portalas, sureikšmindamas laišką Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas išreiškė viltį rašytinius laiškus naudoti kaip diplomatinį įrankį.

Žinia, jo tėvas ir senelis iš esmės atsisakė oficialių ryšių su užsienio valstybėmis, o savo sąjungininkams Pekine siųsdavo telegramas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius