-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Internete pasirodžius vaizdo medžiagai, kurioje matyti žiaurus elgesys su gyvuliais, uždaryta jautieną mėsainių tinklui tiekusi skerdykla

JAV žemės ūkio departamentas neribotam laikui uždarė skerdyklą Kalifornijoje, kai iš gyvūnų teisių organizacijos gavo vaizdo medžiagą, kurioje matyti, kaip kankinami gyvuliai, skelbia CNN.
Karvės
Karvės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visgi žemės ūkio departamento maisto saugos skyriaus vadovas Alas Almanza teigia, kad nors vaizdo medžiagoje matyti nepriimtinas elgesys su gyvuliais, tačiau nematyti, kad dėl to būtų nukentėjusi mėsos kokybė.

„Central Valley Meat“ tiegia ištirsiantys situaciją skerdykloje ir pateiksiantys įrodymus, kad nebuvo jokios grėsmės mėsos kokybei.

Skerdykla priklauso „Central Valley Meat“, kuri tiekia mėsą ir populiariam greitojo maisto tinklui „In-N-Out Burger“. Tinklas nutraukė sutartį su skerdykla vos pasirodžius skandalingai video medžiagai ir viešai pasmerkė žiaurių elgesį su gyvūnais.

Vaizdo medžiagoje matomos vaikščioti nepajėgiančios karvės, kurioms į galvą paleidžiamos kulkos, o paskui jos guli ant grindinio traukomos konvulsijų. Taip pat matyti dusinami gyvuliai, kuriems darbuotojai užlipa ant burnų ir šnervių. Karvės skerdykloje mušamos, badomos, kratomos elektros šoku, apipurškiamos karštu vandeniu. Eiti nepajėgiančios karvės nuolat kratomos elektros šoku, o darbuotojai jas tempia už uodegų, mėgindami pastatyti ant kojų. Ant konvejerio, judančio į pačia skerdyklą, jos būna pakabintos už vienos kojos, kai dar yra gyvos.

Įspėjame – vaizdo medžiagoje rodomi vaizdai gali šokiruoti.

VIDEO: Compassion Over Killing Exposes Extreme Cruelty at CA Slaughter Plant, USDA Shuts Facility Down

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius