-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interpolas pradėjo pasaulines britės „Baltosios našlės“ paieškas

Britė, praminta „Baltąja našle“, penktadienį atsidūrė pasaulinių paieškų centre, Interpolui paskelbus tarptautinį pranešimą apie jos areštą po kruvinos atakos prieš vieną prekybos centrą Kenijoje.
Samantha Lewthwaite
Samantha Lewthwaite / answeringmuslims.com nuotr.
Temos: 2 Kenija Nairobis

Į islamą atsivertusi 29 metų Samantha Lewthwaite (Samanta Liutveit) buvo ištekėjusi už Germaine'o Lindsay (Džermeno Lindsio) – vieno iš keturių islamistų mirtininkų sprogdintojų, dalyvavusių atakose Londono susisiekimo sistemoje 2005-ųjų liepos 7-ąją, per kurias žuvo 52 žmonės.

Interpolo „raudonasis perspėjimas“ buvo paskelbtas ketvirtadienį Kenijos prašymu. Jame sakoma, kad ta trijų vaikų motina yra „ieškoma Kenijos ir yra kaltinama sprogmenų laikymu bei sąmokslu įvykdyti nusikaltimą 2011-ųjų gruodį“.

Šiame pranešime konkrečiai neminima keturias dienas trukusi kruvina prekybos centro Nairobyje apsiaustis, surengta su tarptautinius teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusio Somalio kovotojų judėjimo „al Shebab“.

Tačiau ši paieška buvo paskelbta po to, kai žiniasklaida iškėlė prielaidų, jog S.Lewthwaite gali būti susijusi su išpuoliu Kenijos sostinėje, nusinešusiu bent 67 žmonių gyvybes. Šios atakos aukų skaičius dar padidės, nes randama daugiau kūnų.

Kenijos užsienio reikalų ministrė sakė, kad viena britė buvo tarp užpuolikų prekybos centre „Westgate“, nors prezidentas Uhuru Kenyatta vėliau sakė, kad tie pranešimai negali būti patvirtinti.

Interpolas savo pranešime paskelbė keturias spalvotas S.Lewthwaite nuotraukas. Vienoje moteris tamsiais ilgais plaukais matoma niūriai žvelgianti į objektyvą, o kitose trijose ji matoma apsigobusi islamiška skara.

Interpolo pranešime, įpareigojančiame jo šalis nares sulaikyti įtariamąją ir ją išduoti, sakoma, kad Kenijos institucijos nori perspėti kitas šalis „suvokti pavojų, kurį kelia šį moteris – ne vien regione, bet ir visame pasaulyje“.

Nurodoma, kad S.Lewthwaite anksčiau buvo ieškoma „nacionaliniu lygiu dėl galbūt apgaulės būdu įgyto Pietų Afrikos Respublikos paso turėjimo“.

Šios moteris pasaulinės paieškos buvo pradėtos tuo metu, kai Kenija ketvirtadienį pradėjo laidoti išpuolio prekybos centre aukas, o policija ragino žmones išlikti kantriais, kol tęsiamos dešimčių dingusiais tebelaikomų asmenų paieškos gaisro nuniokotame apgriuvusiame komplekse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius