Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irakas perėmė kontrolę paskutinėje JAV karinėje bazėje

JAV kariškiai penktadienį perdavė Bagdadui paskutinę savo karinę bazę Irake per ceremoniją netoli pietinio Nasirijos miesto, pranešė vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas.
Žuvusių 15 JAV karių pagerbimas (2003 lapkričio 6 d.)
Žuvusių 15 JAV karių pagerbimas (2003 lapkričio 6 d.) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Imamo Ali bazė, kuria JAV kariškiai vadino Adlerio baze, yra į pietvakarius nuo Nasirijos. Per ceremoniją jos kontrolė buvo oficialiai perduota už karinių bazių perėmimą atsakingam Irako pareigūnui Husseinui al Assadi.

Ši bazė taip pat yra netoli senovinio Mesopotamijos miesto Ūro, kuriame, kaip teigiama Biblijoje, gimė pranašas Abraomas.

Bazės perdavimo ceremonija įvyko kitą dieną po kuklios ceremonijos, žymėjusios JAV karinės misijos Irake pabaigą, kurioje dalyvavo JAV gynybos sekretorius Leonas Panetta ir aukšti Amerikos kariuomenės vadai.

Šiuo metu Irake belikę apie 4 000 amerikiečių karių, kurių didžiausią kontingentą anksčiau sudarė 170 tūkst. karių, dislokuotų 505 bazėse. Nuo ateinančių metų pradžios JAV ambasadoje Bagdade liks tik 157 kariai, kurie dalyvaus Irako pajėgų mokymuose, taip pat jūros pėstininkų būrys, kuriam patikėta diplomatinės atstovybės apsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius