-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irakas uždraudė Turkijos energetikos ministro lėktuvui tūpti Kurdistano regione

Irakas trečiadienį neleido Turkijos energetikos ministro Tanero Yildizo lėktuvui nusileisti jo autonominiame Kurdistano regione, kur jis vyko užbaigti energetinės sutarties, pranešė pareigūnai.
Turkijos energetikos ministras Taneras Yildizas
Turkijos energetikos ministras Taneras Yildizas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Turkija Irakas

Tokiam sprendimui įtakos turėjo atšalę Bagdado ir Ankaros santykiai bei Irako federalinės vyriausybės konfliktas su Kurdistano regiono vadovais dėl energetikos sutarčių, kurias jie pasirašė su užsienio šalimis, negavęs federalinės vyriausybės pritarimo.

„Šiam skrydžiui nebuvo gautas būtinas teisėtas pritarimas, todėl buvo nuspręsta neleisti (lėktuvui) nusileisti Arbilo oro uoste“, – sakė Irako civilinės aviacijos valdybos vadovas Nasseras Bandaras naujienų agentūrai AFP.

Vienas Kurdistano vyriausybės pareigūnas patvirtino, kad T.Yildizo lėktuvas negavo leidimo leistis, ir pridūrė, jog ministras vyko į Abrilą užbaigti Kurdistano dujų ir naftos tiekimo Turkijai sutarties.

Bagdado ir Ankaros santykius komplikuoja įvairūs nesutarimai, iš kurių paminėtinas Turkijos atsisakymas išduoti pabėgusį Irako viceprezidentą Tareqą al Hashemi ir skirtingi požiūriai į pilietinį karą Sirijoje.

Tuo tarpu Kurdistano ir Irako federalinės vyriausybės santykius temdo nesutarimai dėl energetikos kontraktų ir šiaurinėje Irako šalyje esančios teritorijos, kurią  kurdai nori prijungti prie dabartinio Kurdistano autonominio regiono, ir dėl valdžios pasidalijimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius