-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irake Abu Graibo kalėjimas iš naujo atidarytas pakeitus pavadinimą

Irako pareigūnai šeštadienį oficialiai iš naujo atidarė JAV kariškių skandalingomis patyčiomis iš kalinių pagarsėjusį Abu Graibo kalėjimą, kuris buvo ne tik suremontuotas, bet pervadintas.
Abu Graibo kalėjimas
Abu Graibo kalėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kalėjimas Irakas

Vakariniame Bagdado pakraštyje esantis kalėjimas pakliuvo į pirmuosius puslapius, kai jame dirbę JAV pareigūnai nusifotografavo ir nusifilmavo kankinantys ir žiauriai besityčiojantys iš irakiečių kalinių. Šis skandalas kilo nepraėjus nė metams po 2003 metų JAV vadovaujamų pajėgų invazijos, per kurią buvo nuverstas Irako diktatoriaus Saddamo Husseino režimas.

Paviešintos nuotraukos sukėlė pasipiktinimą visame pasaulyje ir tapo viena iš priežasčių, dėl kurių Irake kilo milžiniška prieš JAV nukreipto smurto banga, nusinešusi dešimčių tūkstančių irakiečių gyvybes ir pradėjusi slūgti tik praeitais metais.

Į Centriniu Bagdado kalėjimu pervadintą įstaigą jau perkelta apie 400 kalinių, sakė kalėjimo viršininkas Alsharif al Murtadha Abdulas al Mutalibas.

Iš amerikiečių perimtam kalėjimui irakiečiai stengsis suteikti visiškai kitokį įvaizdį. Jame jau įrengtas medicinos ir dantų gydymo skyrius, kompiuterinė, kiemas pasimatymams su artimaisiais, vaikų žaidimų aikštelė, net fontanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius