Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Irake įvykdytos mirties bausmės 42 kaliniams

Irakas pakorė 42 kalinius, nuteistus mirti už įvairius sunkius nusikaltimus, tokius kaip pagrobimai, saugumo pajėgų narių žudymai, automobilių sprogdinimai ir kitokie išpuoliai, pirmadienį pranešė Teisingumo ministerija.
Sugriautas Mosulo miestas
Sugriautas Mosulo miestas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešime nurodoma, kad egzekucijos įvykdytos sekmadienį Nasirijos kalėjime šalies pietuose ir kad šie kaliniai buvo nuteisti pagal Irako kovos su terorizmu įstatymą.

Diplomatai, analitikai ir žmogaus teisių organizacijos kritikuoja Iraką, kad jo teisinė sistema turi daug trūkumus ir kad neretai myriop nuteisiami asmenys, neįvykdę jiems inkriminuojamų nusikaltimų.

Žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“ Artimųjų Rytų tyrimų direktorė Lynn Maalouf pasmerkė vėliausias egzekucijas ir tvirtino, kad mirties bausmės naudojimas „nepadarys šios šalies arba jos žmonių saugesniais“.

„Irako valdžios mirties bausmių naudojimo istorija apverktina. Anksčiau daugeliu atveju žmonės būdavo nužudomi po itin nesąžiningų bylų, o kai kuriais atvejais – kankinimais privertus „prisipažinti“, – sakoma L.Maalouf pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius