-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 03 /2021 05 04

Irake oro bazei, kur esama JAV karių, smogta 4 raketomis, žmonės nenukentėjo

Keturios raketos „Katiuša“ pirmadienio vakarą buvo paleistos į Irako oro pajėgų bazę Balade šiauriau Bagdado, kurioje laikoma JAV karių, pranešė irakiečių kariškiai.
JAV kariai Irake
JAV kariai Irake / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai jau antra tokia ataka per trumpiau nei parą. Sekmadienį dviem raketomis taikytasi į Bagdado oro uoste esančią oro bazę, kurioje dislokuoti JAV vadovaujamos koalicijos kariai.

Balado oro pajėgų bazei raketomis buvo smogta 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, sakoma kariuomenės pranešime. Saugumo pajėgos pradėjo didelę operaciją, ieškodamos kaltininkų.

Atsakomybės už pirmadienio ataką kol kas niekas neprisiėmė, bet JAV pareigūnai anksčiau dėl panašių incidentų kaltindavo su Iranu susijusias Irako sukarintas grupes.

Balado bazė raketų atakos taikiniu tampa nebe pirmą kartą. Balandžio 18-ąją į ją paleistų kelių raketų sprogimai sužeidė du Irako saugumo pajėgų narius.

Irako įstatymų leidėjų raginimai išvesti iš šalies JAV pajėgas sustiprėjo po 2020 metų sausį Vašingtono organizuotos drono raketų atakos netoli Bagdado oro uosto, per kurią žuvo įtakingas Irano generolas Qassemas Soleimani ir vienos irakiečių sukarintos grupės lyderis. Parlamentas priėmė neprivalomą rezoliuciją, raginančią vyriausybę susitarti dėl visų užsienio pajėgų išvedimo iš Irako.

Šie įvykiai trikdė Bagdado ir Vašingtono strategines derybas, pirmiausiai sutelktas į JAV karinio kontingento ateitį Irake. Ankstesnio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos nurodymu praeitų metų pabaigoje amerikiečių kontingentas Irake buvo sumažintas iki 2,5 tūkst. karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius