Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irake per sėdimąjį protestą universitete nušautas protestuotojas

Irano pietiniame Nasirijos mieste universiteto apsaugininkams apšaudžius įėjimą į universiteto kompleksą blokuoti bandžiusius demonstrantus, žuvo vienas protestuotojas, pranešė šaltiniai medikų tarpe.
Protestuojantys studentai Irake
Protestuojantys studentai Irake / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Irakas Protestas

Siekdama pakurstyti daugiau nei keturis mėnesius trunkančius, bet jau silpstančius antivyriausybinius protestus, grupė protestuotojų trumpam uždarė kelis mieste esančius studentų kompleksus.

Iš viso nuo protestų pradžios per smurto protrūkius žuvo daugiau nei 540 irakiečių, skelbia Irako žmogaus teisių komisija.

Praėjusią savaitę Irako vidaus reikalų ministras nurodė padidinti saugumo pajėgų pareigūnų skaičių mokyklose, universitetuose ir valstybinėse įstaigose, siekiant, kad jos visiškai atsidarytų po užsitęsusių sėdimųjų protestų.

Protestai kilo Irako sostinėje ir šiitiškoje pietinėje dalyje spalio 1 dieną, irakiečiams piktinantis dėl darbo vietų trūkumo, prastos viešųjų paslaugų kokybės ir giliai įsišaknijusios korupcijos. Vėliau šios akcijos peraugo į raginimus pertvarkyti vyriausybę, valdžiai smurtu atsakius į demonstracijas.

Nors mokyklos ir keliai vėl atsidaro, o visoje šalyje protestuotojų aikštėse sumažėjo, studentai nesitraukia ir toliau aktyviai rengia demonstracijas.

Jie nepalaikė Mohammado Allawi kandidatūros į Irako vyriausybės vadovo postą, nes laiko šį buvusį ryšių ministrą pernelyg artimu valdančiajam šalies elitui, prieš kurį jie iki šiol protestuoja.

M.Allawi turi iki kovo 2 dienos suformuoti naują vyriausybę, o paskui ją tvirtins parlamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius