Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Irake per virtinę sprogimų ir šaudymų žuvo 68 žmonės

Irake pirmadienį per du užminuotų automobilių sprogimus Chilos mieste ir virtinę koordinuotų išpuolių prieš saugumo pajėgas visame Irake žuvo 68 žmonės, pranešė Vidaus reikalų ministerijos atstovas.
Sprogimo vietoje
Sprogimo vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Bagdadas Irakas

Maždaug už 95 km į pietus nuo Bagdado esančioje Chiloje apie 13 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku vienas po kito buvo susprogdinti du sprogmenų prikrauti automobiliai, pastatyti stovėjimo aikštelėje prie tekstilės fabriko; tuo metu iš jo ėjo darbininkai.

Trečias sprogimas nugriaudėjo tame pačiame rajone, kai į nelaimės vietą skubėjo avarinių tarnybų darbuotojai. Pasak ministro, susisprogdino mirtininkas.

„Mes gavome žvalgybinės informacijos apie ruošiamus automobilių sprogdinimus Chiloje ir buvome pradėję patikrinimus skirtingose miesto dalyse, kai pasigirdo sprogimai, – sakė policijos pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės. – Nuvykę į įvykio vietą matėme visą sprogimo padarytą žalą, daug kraujo ir žmonių kūnus“.

Bagdado rytinėje ir vakarinėje dalyse, kovotojams apšaudžius šešis policijos ir kariuomenės patikrinimo postus, žuvo septyni žmonės, pranešė vidaus reikalų ministerijos pareigūnas.

Dar du policininkai žuvo per tris sprogimus Bagdado pietiniame ir vakariniame rajonuose.

„Išpuoliai prasidėjo maždaug 6 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku ir baigėsi apie 8 val. ryto“, – sakė pareigūnas pridūręs, kad beveik visi sužeistieji yra saugumo pajėgų nariai.

Dar vienuolika žmonių žuvo, o 70 buvo sužeisti per dvigubą sprogdinimą netoli vienos šiitų mečetės Suvairos mieste, esančiame už 60 kilometrų į pietryčius nuo Irako sostinės, vienas policijos leitenantas sakė naujienų agentūrai AFP.

Keturi sprogimai įvyko buvusioje sunitų kovotojų citadelėje – Faludžoje. Trys iš jų – saugumo pajėgų pareigūnų namuose arba prie jų. Faludžos ligoninės atstovas ir policijos pareigūnai patvirtino, kad per išpuolius žuvo keturi žmonės ir dar 11 buvo sužeisti.

Dar aštuoni žmonės žuvo per atskirus išpuolius šiauriniame Mosulo mieste, į pietus nuo sostinės esančioje Iskandirijoje ir į šiaurę nuo Bagdado esančioje Tarmijoje.

Pirmadienį Irake žuvusių žmonių skaičius yra didžiausias nuo praėjusių metų gruodžio 8 dienos, kai sostinėje sprogus penkiems užminuotiems automobiliams žuvo 127 žmonės.

Iš viso pirmadienį šalyje kovotojai surengė daugiau nei 20 išpuolių. Pasak saugumo pajėgų Bagdade atstovo spaudai generolo majoro Qassimo Atta, atrodo, kad tai galėjo būti koordinuoti išpuoliai prieš saugumo pajėgų ir civilius objektus.

Sveikatos, vidaus reikalų ir gynybos ministerijų duomenimis, per smurto išpuolius Irake balandžio mėnesį žuvo 328 žmonės – iš jų 274 civiliai, 39 policininkai ir dar 15 karių. Šie duomenys mažai skiriasi nuo pernykščių, kai per smurto išpuolius balandžio mėnesį žuvo 355 žmonės.

Šių metų kovo mėnesį dėl neramumų šalyje žuvo 367 žmonės.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius