Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 25 /13:31

Irake prie bažnyčios sprogus užminuotam automobiliui žuvo 14 žmonių

Irako sostinėje trečiadienį, kai krikščionys švenčia Kalėdas, šalimais bažnyčios, iš kurios po mišių skirstėsi maldininkai, sprogus užminuotam automobiliui, žuvo mažiausiai 17 žmonių, pranešė saugumo pareigūnai.
Išpuolio Bagdade padariniai
Išpuolio Bagdade padariniai. Asociatyvinė nuotrauka. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per sprogimą Bagdado pietuose esančiame Duros rajone, kuriame gyvena daug krikščionių, dar mažiausiai 34 žmonės buvo sužeisti.

„Išpuolio taikinys buvo bažnyčia, ir dauguma kankinių yra krikščionys“, – AFP sakė vienas policijos pulkininkas. Jis pridūrė, kad automobilis sprogo, kai po Kalėdų mišių iš Šv. Jono bažnyčios skirstėsi maldininkai.

Atsakomybės už šį išpuolį kol kas niekas neprisiėmė.

„Šis išpuolis darko islamo ir religijos vaizdinį, jei jis buvo atliktas religijos vardu“, – AFP sakė Bagdado Šv. Juozapo bažnyčios dvasininkas monsinjoras Piosas Cacha: „Bažnyčia – tai meilės ir ramybės, o ne karo, vieta.“

Anksčiau P.Cacha pareiškė, kad „galbūt mes paseksime pėdomis savo brolių žydų“, kurie kažkada buvo klestinti Irako bendruomenė, bet susikūrus Izraeliui beveik visi emigravo.

Po kruvino tarpkonfesinio smurto ir kitokios prievartos bangos, kuri per Iraką ėmė ristis po 2003 metų JAV vadovaujamos invazijos, krikščionių skaičius šalyje smarkiai smuktelėjo.

Jeigu, skirtingais vertinimais, iki 2003 metų Irake gyveno apie pusantro milijonų krikščionių, tai dabar jų liko tik apie pusę milijono.

Smurto mastai Irake šiais metais vėl pasiekė lygį, nebematyta nuo 2008 metų, kai šalis ėmė atsigauti po brutalių tarpkonfesinių žudynių, bangos.

Naujienų agentūros AFP apskaičiavimais, paremtais medikų ir teisėsaugos šaltiniais, nuo šių metų pradžios Irake žuvo jau daugiau kaip 6 650 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius